Coşmarul unei paciente COVID-19 din Botoșani, asimptomatice: „Dădeau mâncarea prin uşă, ca la câini”

Coşmarul unei paciente COVID-19 din Botoșani, asimptomatice: „Dădeau mâncarea prin uşă, ca la câini”

Emilia este o pensionară de 70 de ani din Botoşani. Suferă de neoplasm mamar cu metastaze, pentru care face chimioterapie în fiecare săptămână. În plus, are diabet şi un stent montat în urma unui infract miocardic.

Femeia spune că, în urmă cu două săptămâni, în timpul unor analize medicale premergătoare efectuării chimioterapiei, s-a descoperit că are COVID-19. Era însă un pacient asimptomatic.

„Am făcut analizele într-o joi. Sâmbătă, m-am dus să-mi fac CT-ul de control, la un an, la Spitalul Judeţean Botoşani. După ce mi-am făcut CT-ul, a sunat telefonul. Era o doctoriţă de la DSP care m-a somat să stau pe loc – eu voiam să mă duc acasă – pentru că am COVID. Nu aveam nici pijama, nici papuci, nimic la mine. Nici familia nu mi-o anunţasem. M-am supărat foarte tare. Şi m-au ţinut de la ora 9.00 când am ieşit de la CT, şi până seara, la ora 17.00, în curtea Spitalului Judeţean, într-un buncăr. Nemâncată, nebăută. Eu sunt pacient cu diabet. Ar trebui să mănânc de trei ori pe zi. Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine. Nici măcar un paznic căruia să-i fi dat 2 lei să-mi cumpere o sticlă cu apă sau ceva de mâncare. M-au ţinut acolo. Am sunat la poliţie, la 112, am spus: «Oameni buni, vreţi să ne omorâţi?» Acasă, şi soţul, şi fiul au fost băgaţi în carantină, timp de două săptămâni”, relatează pacienta.  

Tratament de 10.000 de lei  

În cele din urmă, la insistenţele Emiliei, portarul instituţiei i-a adus o sticlă cu apă.

Apoi, a venit Salvarea, m-a luat şi m-a dus la spital, la Contagioase. M-au internat la COVID, pe 13 iunie. Şi am stat acolo 11 zile”, mai spune femeia.  

Tratamentul urmat de Emilia în spital a costat aproape 10.000 de lei.

„Ştiţi în ce a constat? Să vă citesc ce scrie în foaia de externare: algocalmin fiole, fenobarbital – pe care însă nu l-am primit –, injecţii împotriva formării cheagurilor de sânge şi cu glucoză, pentru că îmi scăzuse glicemia şi nu mă mai puteam ţine pe picioare, şi paracetamol”, arată Emilia, potrivit Adevărul.

În plus, în foaie mai figurează un medicament pe care Emilia nu-l poate descifra. „Acesta este tratamentul pe care mi l-au făcut!”.

La plecare, „mi-au dat hârtia şi mi-au zis la revedere prin uşă”, adaugă pacienta.

A fost exact ca la puşcărie. Prin uşă dădeau de mâncare, ca la câine. Prin uşă vorbeam cu doctoriţa, că nu intra nimeni înăuntru, în salon, decât asistenta – echipată în combinezoanele acelea –, care ne făcea injecţiile şi pleca. Atât. A fost ca la puşcărie fără niciun fel de discuţie. Sunt atât de indignată de nu vă puteţi închipui. Poate că mai am de trăit o săptămână sau o lună, Dumnezeu ştie! Dar, aveţi cuvântul meu de onoare, că aş face ceva pentru că prea ne iau de proşti”, mărturiseşte ea pentru sursa citată.  

Emilia mai spune că, la externare, i s-a spus să mai stea acasă „puţin” şi să ia legătura cu medicul de familie. Nu ştie însă când şi unde ar trebui să meargă pentru a face noi teste care să arate dacă a scăpat sau nu de virus, întrucât trebuie să-şi continue tratamentul împotriva cancerului.

„Am sunat la spitalul de contagioase, unde a rămas doar un singur medic, pentru că cel care m-a tratat a plecat în concediu. N-am reuşit să vorbesc, medicul era plecat pe secţie. Ce fac eu mai departe?”, se întreabă pacienta.

Un cunoscut medic din cadrul Secției de Boli Infecțioase a reacționat la acuzele exprimate de către botoșăneancă, transmițând că inclusiv aceasta s-a preocupat de starea de sănătate și de cea psihică a bătrânei.

„Nu a fost pacienta mea, dar, ca medic de gardă, am intrat în salonul doamnei respective în două zile diferite, am vorbit cu ea,i-am ascultat cu răbdare povestea de viață și am consultat-o. Deși timpul petrecut de cadrele medicale în saloanele cu pacienți COVID-19 trebuie să fie limitat pentru a evita îmbolnăvirea. Martoră îmi este colega dumneaei de salon că minte spunând că doar asistentele au intrat la ele. ,,Răsplata” sutelor de ore petrecute printre bolnavi a venit și am ajuns la rândul meu pacient. Dar o nedreptate mai mare decât să spună cineva că nu am intrat în saloane nu am pomenit!”, a transmis medicul infecționist Valentina Morcov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din august, polițiștii români vor fi dotați cu camere video ca Poliţia Metropolitană din Londra

astăzi, 09:36
45

Din luna august poliţiştii vor putea dovedi mai uşor comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor iar acest lucru pentru că România încearcă să facă tot mai mulți pași pe...

Deputatul PSD Costel Lupașcu: ,,Românii trebuie să fie protejați!’’

astăzi, 08:43
72

Comunicat:Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său. În loc de soluții concrete, dau vina pe toată lumea pentru creșterea...

Oamenii de afaceri cred că în jumătate de an industria ușoară de la Botoșani se va prăbuși cu 70%

astăzi, 08:10
360

Oamenii de afaceri de la Botoșani cred că efectele pandemiei în economia județului se vor vedea în aproximativ jumătate de an, iar activitatea economică a județului din zona industri...