Copiii şi adolescenţii din sistemul de protecţie, sărbătoriţi de ziua lor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului dorește să aducă zâmbete pe chipurile celor aproximativ 380 de copii din sistemul rezidențial de protecție, marcând Ziua de 1 iunie prin diverse evenimente, activități și jocuri, cu sprijinul a mai multor persoane, sponsori și ONG-uri sensibile la nevoile copiilor.

Copiii şi adolescenţii din sistemul de protecţie, sărbătoriţi de ziua lor

În municipiul Botoșani copiii din cadrul centrelor și apartamentelor aparținând direcției, vor lua parte la activități precum: ieșiri în aer liber in Parcul Mihai Eminescu din Botoșani, Memorialul Ipotești și plimbări cu hidrobicicleta; vizionarea unor piese de teatru; organizarea unor grătare, picnicuri, sau vizionare de film la cinema urmată de servirea unei pizza în oraș; implicarea în jocuri, concursuri, competiții sportive, spectacole de muzică și dans, modelaje din baloane urmate de premii surpriză.

În Municipiul Dorohoi, copiii din Complexurile de apartamentele "Casa Mea", "Amicii" și "Floare de colț" vor participa în perioada 01-05 iunie 2017 la Zilele Copilului și Adolescentului 2017 – proiect derulat in parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, la activități precum: desene pe asfalt, activități artistice, informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență organizată de ISU Botoșani, competiție sportivă (meci de fotbal), parada personajelor de basm; activități de petrecere a timpului liber, jocuri, concursuri.
De asemenea, 47 de copii din cadrul Complexului de apartamente "Amicii" vor merge în perioada 01 – 02 iunie 2017, in excursia intitulată "Copilăria pe cărările munților patriei".

Copiii din cadrul unităților rezidențiale din localitatea Pomârla vor profita de apropierea de zona împădurită pentru a organiza in ziua de 1 Iunie o drumeție în care vor avea parte de momente cu jocuri, concursuri, desene și momente sportive, muzică și multă distracție.

La Centrul de plasament din Trușești, copiii vor avea parte de asemenea de momente vesele prin implicarea lor în activități precum întreceri sportive, karaoke, muzică și dans în aer liber, grătar, la care aceștia își pot invita colegi, prieteni care să participe alături de ei la distracția special organizată pentru a marca ziua copilului. Toți copiii aflați în sistemul rezidențial de protecție vor avea în ziua de 1 iunie un meniu special care va conține și dulciuri, fructe, înghețată.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Parteneriat public-privat pentru proiectul autostrazii Tg. Neamt - Iasi - Ungheni

Marţi, 17 Iulie 2018
549

Pana la sfarsitul anului, aproximativ 15 proiecte de parteneriat public-privat vor fi demarate, incusiv pentru trei autostrazi, a precizat Darius Valcov, consilier al prim-ministrului."In Rom...

ONCOLOG turc de renume vine în România pentru a oferi GRATUIT a doua opinie medicală

Luni, 16 Iulie 2018
478

Oncolog de succes, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia, Kerem Okutur vine în Constanța, în data de 21 iulie 2018, pentru ...

Avion militar de tip IAR 99 Șoim, prăbușit lângă Bacău!

Luni, 16 Iulie 2018
743

Un avion militar de tipul IAR 99 Șoim s-a prăbușit luni, în apropiere de baza aeriană de la Bacău. Cei doi piloți ai avionului ar fi reușit să se catapulteze, a declarat Ministrul Apăr...