Copii din Botoșani, beneficiari ai Programului MOL pentru sănătatea copiilor

Organizațiile câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă – muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, teatru, tehnologie digitală, terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă, terapii asistate de animale; terapii emoționale – terapie prin joc, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice.

Copii din Botoșani, beneficiari ai Programului MOL pentru sănătatea copiilor

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției jubiliare a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională susținute prin Program vor ajuta 650 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 20 de ONG-uri câștigătoare, 9 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 11 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor 2017, Asociația Inima Copiilor, din București, a obținut finanțare integrală de 25.000 lei, sumă alocată în completarea fondului de premiere pentru ediția actuală. Astfel, proiectul Asociației Inima Copiilor se adaugă celor 20 selectate în urma concursului. 

Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Timiș. Organizațiile câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă – muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, teatru, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate); terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă; terapii asistate de animale; terapii emoționale – terapie prin joc, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice.

„ONG-urile care doresc să se înscrie în acest program, se pot informa pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada implementării proiectelor finanțate. Odată cu lansarea noii ediții, în septembrie 2019, organizațiile finanțate vor prezenta public rezultatele proiectelor derulate, ceea ce va constitui un nou prilej de informare referitor la acest program și la natura proiectelor selectate. Reprezentantul organizației care realizează cel mai bun proiect și câștigă Premiul MOL pentru sănătatea copiilor va fi invitat să facă parte din comitetul de jurizare al ediției viitoare. Astfel, asigurăm șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs, ceea ce se reflectă și în rezultate – aproape jumătate dintre câștigători au obținut finanțare pentru prima dată la această ediție”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Juriul ediției 2018 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Harghita, Mircea Toma, jurnalist, psiholog și Adelina Toncean, reprezentanta Asociației Inima Copiilor din București, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.

 

Printre câștigători se află și proiectul Asociației Down Activ Moldova din Botoșani, care are ca scop antrenarea copiilor cu dizabilități în activități artistice, de autocunoaștere și dezvoltare personală în vederea integrării și reabilitării lor psiho-sociale prin intermediul unor ateliere de creație și de teatru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
57

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
103

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...