Chiulul de la şcoală i-a lăsat fără bani!
BOTOSANI

Chiulul de la şcoală i-a lăsat fără bani!

Lipsesc de la şcoală, nu mai primesc o perioadă ajutorul financiar de la stat. Este cazul copiilor care provin din familii beneficiare ale alocaţiei de susţinere şi care dacă lipsesc de la şcoală fie nu mai beneficiază de acest ajutor timp de jumătate de an, fiind cuantumul acestuia este redus.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani, în baza datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean privind situaţia absenţelor pe cel de-al doilea semestru din anul şcolar anterior, nu mai puţin de 257 de dosare au fost suspendate la plată.

“Alocaţia se suspendă pentru o perioadă de şase luni, dacă numărul absenţelor este mai mare de 20, sau se reduce cuantumul pentru trei luni, dacă sunt sub 20 de absenţe. În timpul suspendării familia poate depune o nouă cerere, să primească alocaţia diminuată fără a fi luat în calcul copilul care a înregistrat absenţe. Nu este obligatoriu ca suspendarea să fie pe perioada celor şase luni, dacă familia mai are şi alţi copii care merg la şcoală. Familia poate solicita repunerea în plată, dar cu un cuantum mai mic”, a precizat Sebastian Tocariu.

Alocaţía de susţinere a familiei, care se acordă persoanelor cu venituri modeste, poate ajunge până la 400 de lei pe lună.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
98

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
129

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...

Mii de rable scoase din circulaţie, la Botoşani, cu bani de la stat

astăzi, 14:00
129

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Eugen Mateciuc, Programul Rabla va continua şi în cursul acestui an şi va fi destinat atât persoanelor fizice,...