Centru de asistență pentru botoșănenii aflați la muncă în sudul Italiei!

"Românii se trag unii pe alți, pleacă din aceeași localitate, cam în aceleași zone: din Buzău în nordul Spaniei, din Botoșani în sudul Italiei și tot așa". 

Centru de asistență pentru botoșănenii aflați la muncă în sudul Italiei!

Va fi deschis în Sicilia, Italia, un centru de asistență pentru românii din această zonă, cel mai probabil în prima parte a anului 2019, informează Libertatea. Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni„Am inițiat demersuri de a deschide un centru multifuncțional în sudul Italiei, în Sicilia, un centru de asistență pentru românii noștri de acolo. De foarte multe ori victimele (traficului de persoane- n.r.) nu vin direct către oficiile consulare sau către instituțiile statului, ci către ONG-uri. Un astfel de centru, credem noi, va fi mai aproape de ei”.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul demarării campaniei de prevenire a exploatării prin muncă. Centrul ar urma să fie deschis în prima parte a anului 2019.

„Va fi un centru în care vom avea și consiliere juridică și consiliere psihologică și consiliere de reinserție în câmpul muncii, de reîntoarcere acasă. Vrem să creem aici un model de bune practici, astfel încât, dacă va avea succes și cred că se va întâmpla asta, sa-l putem multiplica și în alte comunități”, a mai declarat secretarul de stat.

O statistică a ONU arată că în ultimii 10 ani, mai bine de 3 milioane de români au plecat din țară. „Cea mai mare comunitate se află în Italia, în Spania, în Germania, în Marea Britanie, SUA. Românii se trag unii pe alți, pleacă din aceeași localitate, cam în aceleași zone: din Buzău în nordul Spaniei, din Botoșani în sudul Italiei și tot așa”, a mai declarat Veaceslav Șaramet pentru sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Simona Halep triumfă din nou la Montreal!

Duminică, 12 August 2018
809

Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep a câștigat, duminică seara, Rogers Cup, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 pe tenismena americană&nb...

Lor cine le cere scuze? Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele de vineri!

Sâmbătă, 11 August 2018
3921

Femeia a povestit pentru HotNews experiența brutală prin care a trecut. Ea și prietenul său de familie, Mihai, se aflau în spatele jandarmilor și strângeau gunoaiele. Danny poves...

Comunicat PSD Botoșani: "PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile iresponsabile împotriva Jandarmeriei"

Sâmbătă, 11 August 2018
3898

Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au ...