Centru de asistență pentru botoșănenii aflați la muncă în sudul Italiei!

"Românii se trag unii pe alți, pleacă din aceeași localitate, cam în aceleași zone: din Buzău în nordul Spaniei, din Botoșani în sudul Italiei și tot așa". 

Centru de asistență pentru botoșănenii aflați la muncă în sudul Italiei!

Va fi deschis în Sicilia, Italia, un centru de asistență pentru românii din această zonă, cel mai probabil în prima parte a anului 2019, informează Libertatea. Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni„Am inițiat demersuri de a deschide un centru multifuncțional în sudul Italiei, în Sicilia, un centru de asistență pentru românii noștri de acolo. De foarte multe ori victimele (traficului de persoane- n.r.) nu vin direct către oficiile consulare sau către instituțiile statului, ci către ONG-uri. Un astfel de centru, credem noi, va fi mai aproape de ei”.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul demarării campaniei de prevenire a exploatării prin muncă. Centrul ar urma să fie deschis în prima parte a anului 2019.

„Va fi un centru în care vom avea și consiliere juridică și consiliere psihologică și consiliere de reinserție în câmpul muncii, de reîntoarcere acasă. Vrem să creem aici un model de bune practici, astfel încât, dacă va avea succes și cred că se va întâmpla asta, sa-l putem multiplica și în alte comunități”, a mai declarat secretarul de stat.

O statistică a ONU arată că în ultimii 10 ani, mai bine de 3 milioane de români au plecat din țară. „Cea mai mare comunitate se află în Italia, în Spania, în Germania, în Marea Britanie, SUA. Românii se trag unii pe alți, pleacă din aceeași localitate, cam în aceleași zone: din Buzău în nordul Spaniei, din Botoșani în sudul Italiei și tot așa”, a mai declarat Veaceslav Șaramet pentru sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Acest video îți arată cât de fascinantă este inima ta când bate!

Duminică, 17 Iunie 2018
373

Cercetătorii au reuşit să realizeze o simulare impresionantă care prezintă mişcările inimii umane. În acest video, puteți vedea cum se închid şi se deschid valvele inimii, felul &...

Corpul ne "traduce" emoțiile. Trupul strigă ce mintea suferă

Duminică, 17 Iunie 2018
602

Organismul îți răspunde în funcție de cum gândești, simți și reacționezi. Este un fel de conexiune minte/corp. Când ești stresat, supărat, tensionat organismul reacți...

Papa: Familia alcatuita dintr-un barbat si o femeie, dupa imaginea lui Dumnezeu, este singurul tip

Sâmbătă, 16 Iunie 2018
670

Doar cuplurile heterosexuale pot fi considerate "familii", a declarat papa Francisc sambata, la un forum organizat de o miscare laica italiana, unde suveranul pontif a condamnat avorturile s...