Cele mai ciudate prenume alese de părinții din România pentru copiii lor, deși legea le interzice pe cele hilare

Facultatea, Sentiment-Brusli, Făt-Frumos, Semaforu, Președinte, Ministru, Roberto-Bagio, Mihai-Eminescu, Mariano-Monamour sau Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin.

Cele mai ciudate prenume alese de părinții din România pentru copiii lor, deși legea le interzice pe cele hilare

În momentul în care un copil se naște, acestuia i se atribuie un prenume, pe baza declarației de naștere. De altfel, legislația impune ca acesta să fie unul decent și nicidecum unul situat la limita dintre amuzant și ridicol, însă în realitate, în România zilele noastre întâlnim persoane numite Superman, Semafor, Miss America, Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin sau Portocala.

De la articolul 84 din Codul civil aflăm că prenumele unei persoane este stabilit la data înregistrării nașterii ei, pe baza declarației de naștere. Totodată, acesta trebuie să respecte niște reguli minime de decență, fiind prevăzut chiar în actul normativ citat că "este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului".

De altfel, alegerea unui nume decent, cât mai inspirat, revine părinților, în condițiile în care ei sunt cei care decid cum se vor numi copiii lor, pe toată durata vieții. Totuși, nu puține sunt cazurile în care în România au fost înregistrate nume cel puțin hilare, inspirate din denumirea de diverse branduri, inclusiv mărci auto, din telenovele, funcții sau altele asemenea.

La o simplă căutare pe internet, descoperim că în țara noastră sunt înregistrate peste o sută de persoane cu prenumele "Dacia", dar și mai multe care se numesc ”Logan", "Solenza" sau "Renault".

Tot în categoria prenumelor pe care le putem considera cel puțin amuzante, dacă nu chiar hilare, intră Superman, Miss America, Struţ, Paracetamol, Termopan, Portocala, Facultatea, Sentiment-Brusli, Făt-Frumos, Semaforu, Președinte, Ministru, Roberto-Bagio, Mihai-Eminescu, Mariano-Monamour sau Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin.

Desigur, nu știm cum se face încadrarea numelor în rândul celor ridicole, însă ne putem gândi că cele menționate anterior nu sunt deloc cele mai inspirate alegeri. Astfel, putem conchide că cei care le poartă nu sunt neapărat recunoscători părinților lor, care au venit cu asemenea propuneri, dar nici ofițerilor de stare civilă, care au acceptat înregistrarea lor. (avocatnet.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...