Cel mai batran angajat din Romania. Prima carte de munca a avut-o la 90 de ani

Cel mai batran angajat din Romania. Prima carte de munca a avut-o la 90 de ani

   Foto: Digi24

Probabil cel mai batran angajat din Romania este un cioban in varsta de 99 de ani, care are carte de munca de numai 9 ani, chiar daca munceste de mic copil.

Nici la aceasta varsta Stefan Gros nu vrea sa se lase de munca. Are concediu doar in timpul iernii, cand oile sunt la stana.

Batranul din Hunedoara declara ca asteapta cu nerabdare luna februarie, atunci cand se va intoarce la cele 2.000 de oi pe care le pastoreste, arata Digi24. Cat e cu ele isi umple timpul cantandu-le.

"Gandesti ca m-am urat de la un timp. Nu m-am urat, deloc, deloc, deloc", povesteste el sfatos.

Intrebat ce-l tine in viata si care e reteta longevitatii, oierul raspunde: "De mic copil, vara am fost numai la munte. Si aerul ala curat, apa aia rece ca lacrima din ochi... Acum, la etatea asta, stau la munte, iar cand viu acasa parca is in stare sa o iau la fuga cu unul tanar. Vara, trei luni de zile mananc numai branza si unt si mamaliga".

Ce-si mai doreste Stefan Gros, ramas vaduv de aproape 40 de ani, tata a patru copii, bunic pentru 24 de nepoti si strabunic de patru ori? "Sanatate", ca din februarie sa poata urca din nou in Retezat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul mamei din Botoşani care și-a bătut fetiţa

astăzi, 12:18
878

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor", susțin reprezentanții Avocatului Poporului....

Psalm pentru părinți

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
2109

Bucuraţi-vă seara când în casă este gălăgie şi nu vă puteţi odihni de râsetele pruncilor voştri, băgaţi devreme în pat. Nu-i mai apostofraţi pe copii că ...

PSD merge inainte cu Dragnea

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
502

Social-democratii au transat vineri un nou episod din razboiul intern care macina PSD deja de aproape doi ani, timp in care, rand pe rand, contestatari ai lui Liviu Dragnea i-au reclamat stilul sau de...