Cel mai batran angajat din Romania. Prima carte de munca a avut-o la 90 de ani

Cel mai batran angajat din Romania. Prima carte de munca a avut-o la 90 de ani

   Foto: Digi24

Probabil cel mai batran angajat din Romania este un cioban in varsta de 99 de ani, care are carte de munca de numai 9 ani, chiar daca munceste de mic copil.

Nici la aceasta varsta Stefan Gros nu vrea sa se lase de munca. Are concediu doar in timpul iernii, cand oile sunt la stana.

Batranul din Hunedoara declara ca asteapta cu nerabdare luna februarie, atunci cand se va intoarce la cele 2.000 de oi pe care le pastoreste, arata Digi24. Cat e cu ele isi umple timpul cantandu-le.

"Gandesti ca m-am urat de la un timp. Nu m-am urat, deloc, deloc, deloc", povesteste el sfatos.

Intrebat ce-l tine in viata si care e reteta longevitatii, oierul raspunde: "De mic copil, vara am fost numai la munte. Si aerul ala curat, apa aia rece ca lacrima din ochi... Acum, la etatea asta, stau la munte, iar cand viu acasa parca is in stare sa o iau la fuga cu unul tanar. Vara, trei luni de zile mananc numai branza si unt si mamaliga".

Ce-si mai doreste Stefan Gros, ramas vaduv de aproape 40 de ani, tata a patru copii, bunic pentru 24 de nepoti si strabunic de patru ori? "Sanatate", ca din februarie sa poata urca din nou in Retezat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Guvernul introduce o noua taxa in salariile romanilor: taxa de solidaritate de 2% din toate veniturile

astăzi, 11:34
99

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a recunoscut miercuri seara ca impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat in 2018, asa cum prevede programul de guvernare PSD-ALDE,...

Un preşedinte african i-a oferit lui Ceauşescu 10% din producția de diamante pentru o soție româncă!

astăzi, 11:16
253

Fostul preşedintele al Republicii Centrafricane, Jean-Bedel Bokassa, i-a oferit lui Ceauşescu 10% din producţia de diamante a ţării în schimbul unei românce de care s-a îndrăgo...

Ce rol ți s-ar potrivi, în funcție de zodie? În ce film ai juca?

astăzi, 10:30
154

Doamnelor, să zicem că v-ar aborda un regizor pe stradă şi v-ar propune să jucaţi în filmul la care lucrează. Pentru anumite roluri nici n-aţi avea nevoie de o pregătire specială. Ar f...