Ce spune conducerea Casei de Pensii Botoșani despre protestul angajaților!

Ce spune conducerea Casei de Pensii Botoșani despre protestul angajaților!

Cei aproximativ 40 de angajați de la Casa Județeană de Pensii Botoșani care au declanșat, luni, un protest spontan au adus și la cunoștința conducerii instituției revendicările pe care le au.

Cristina Anton, directorul Casei de Pensii Botoșani, susține că protestul salariaților este unul justificat și a informat și conducerea Casei Naționale de Pensii. 

"Am fost informată despre protestul colegilor mei, mai ales că aceștia vor să fie alături de celelalte Case Județene din țară care protestează astăzi spontan. Mi-au adus la cunoștință și revendicările. Datoria mea este să informez Casa Națională de Pensii. Cred că este justificat protestul angajaților, le susțin demersul și îmi doresc să se rezolve situația", a declarat Cristina Anton.

Aceasta a precizat că, pentru orele în care au protestat, angajații care au întrerupt activitatea nu vor fi plătiți, dar ca replică funcționarii se întreabă când le vor fi plătite orele suplimentare.

Funcționarii de la Casa de Pensii spun că volumul de muncă este mare iar personalul insuficient, reclamă inechitățile introduse prin noua lege a salarizării, majorarea artificială a drepturilor cu peste 20% prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și cer alinierea salariilor din structurile teritoriale la nivelul celor din sistemul central. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
248

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
322

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
515

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...