Ce cred străinii despre noi, românii. Un german: Când o femeie a început să se închine...

"În România este ceva foarte obișnuit să împarți cu ceilalți și să împrumuți bani de la cunoscuți. În Germania, nu împrumuți bani de la un prieten nici în cazul în care rămâi fără. De fapt, în Germania, nu rămâi fără bani, pentru că..."

Ce cred străinii despre noi, românii. Un german: Când o femeie a început să se închine...

Suntem ospitalieri, primitori, petrecăreți, simpatici, frumoși și inteligenți. Ce mai, plini de calități, defecte, ioc! Cum se împacă imaginea asta cu modul în care ne percep străinii, e doar o chestie de perspectivă, noi vom continua să credem așa cum ne place, ei vor continua să ne vadă așa cum suntem: diferiți!

"Cel dintâi lucru pe care l-am observat în România a fost religiozitatea. Am văzut că oamenii se închină ori de câte ori trec pe lângă o biserică. Chiar și cei care nu păreau a fi persoane religioase. Prima dată când am m-am întâlnit cu situația asta a fost în autobuz, o femeie care stătea pe scaun în fața mea a început să se închine. Nu știam ce se întâmplă, m-am gândit că poate port eu vreo pentagramă pe tricou și nu știu.

În România este ceva foarte obișnuit să împarți cu ceilalți și să împrumuți bani de la cunoscuți. În Germania, nu împrumuți bani de la un prieten nici în cazul în care rămâi fără. De fapt, în Germania, nu rămâi fără bani, pentru că îți planifici toate cheltuielile astfel încât să nu ți se întâmple așa ceva. În plus, în Germania oamenii pur și simplu au mai mulți bani.

Am mai observat că în România femeile folosesc tot felul de chestii ciudate ca demachiante sau tratamente faciale, ca mălai, cafea, mușețel sau ulei de măsline. Am mai văzut foarte multe ustensile de bucătărie folosite în scopuri cosmetice. Româncele știu să se folosească de sfaturile naturiste și să nu dea mulți bani pe produsele de îngrijire și frumusețe.  

Când am vizitat-o pe bunica iubitei mele într-un sat din România, atunci când am intrat pe străduța pe care se afla casa în care locuia și am văzut cuiburi de barză pe fiecare stâlp de electricitate, nu mi-a venit să cred. În Germania, un cuib de barză este subiect tratat cu entuziasm de media locală. Am mai văzut măgari, oi și tot felul de alte animale pe aceeași pajiște. Asta e ceva ce nu poți vedea în Germania. Cât timp am fost în vizită acolo, m-am simțit super stupid. Mi-am dat seama că nu aveam habar de nimic, nu atinsesem niciodată o capră și nu luasem niciodată ouăle de sub o găină. La țară, în România, vegetația este mult mai variată și mai sălbatică. În Germania, acolo unde e un lan de porumb, păi e doar porumb! Nu sunt maci, ciulini sau orice alt fel de buruieni. Doar porumb!".

Christian Gesellmann - Germania, 31 de ani, jurnalist SURSA 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un fenomen rar în România. A nins cu zăpadă portocalie!

astăzi, 11:57
327

Un fenomen neobişnuit s-a produs, vineri dimineaţă, în România. Oamenii au observat că zăpada căzută nu este în totalitate albă şi are nuanţe de portocaliu. Ei dau vin...

Confesiunea unei secretare PSD, anchetate in dosarul Angajarilor ficitive: Eu ma bucur de procesul asta, pentru ca asa simt ca ma eliberez de Dragnea si de trecut

astăzi, 11:43
168

Fosta secretara PSD, Anisa Stoica, inculpata in dosarul Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman, afirma ca in perioada in care a lucrat la PSD ar fi fost jignita si umilita: "Am lucrat ca un scla...

Problemele grave care apar în comercializarea apei. Președintele APC: Mulți ne vând sifon la preț de apă carbogazoasă!

astăzi, 08:58
192

De Ziua Mondială a Apei, care se marchează anual pe 22 martie, Asociația Pro Consumatori a organizat o conferința cu privire la calitatea apei pe care o consumăm. Principala problem...