Ce au pățit românii care s-au dus cu bolizii de lux să-şi ridice ajutoarele sociale, în Germania

Ce au pățit românii care s-au dus cu bolizii de lux să-şi ridice ajutoarele sociale, în Germania

Autoritățile din Duisburg, Germania, au confiscat mai multe mașini de lux de la români care încasau lunar ajutor social. Mai mult, aceștia veneau să ridice ajutorul de la stat la volanul bolizilor de zeci de mii de euro.

Polițiștii și procurorii din Duisburg au desfășurat o anchetă amplă în acest caz, după ce au fost primite sesizări potrivit cărora mai multe persoane ar încasa fără drept ajutoare sociale, relatează Spiegel Online, preluat de stirileprotv.ro.

Polițiștii au supravegheat sediile a două centre pentru asistați social și au confiscat mașinile celor veniți să-și ridice banii - Mercedes E-Class sau BMW seria 5. Procurorul-șef Stefan Müller a spus că mai multe persoane au fost puse sub acuzare. ”Cineva a venit la agenție cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ți iei așa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller pentru sursa citată.

Conform prevederilor legale din Germania, orice persoană care beneficiază de ajutor social este obligată să completeze o declarație de avere și, potrivit legii, poate deține un autoturism în valoare de cel mult 7.500 de euro. Cei mai mulți dintre cei anchetați acum au declarat la poliție că mașinile nu le aparțin, ci le-au împrumutat. Pe lângă români, în aceleași dosar sunt cercetați și cetățeni bulgari, toți asociați unor clanuri interlope.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
4

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
129

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
106

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...