Carburant insuficient pentru mașinile de poliție și lipsa banilor pentru salarii la unele instituții, probleme aduse în atenția Prefecturii!

Reprezentanţii sindicatelor reprezentative din judeţul Botoşani s-au întâlnit astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, cu subprefectul Daniela Beclea şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Carburant insuficient pentru mașinile de poliție și lipsa banilor pentru salarii la unele instituții, probleme aduse în atenția Prefecturii!

Preşedintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a readus în discuţie problema Unităţii Medico- Sociale de la Săveni ai cărei angajaţi, cadre medicale şi personal TESA, nu-şi vor lua salariile aferente lunii noiembrie din cauza deficitului financiar cu care se confruntă instituţia. De asemenea, a fost reamintită şi situaţia Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Truşeşti pentru care a fost propusă preluarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Liderul ProLex, Virgil Bordei, a reamintit faptul că autospecialele de poliţie nu au suficient carburant pentru a funcţiona în parametri normali, astfel că ar putea apărea situaţii în care poliţiştii să nu poată interveni.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ s-a referit la cadrele didactice care aşteaptă să încaseze şi sumele câştigate în instanţă dar în lipsa bugetelor, nici măcar executarea silită nu este o soluţie, ca atare se aşteaptă rectificarea bugetară.

Preşedintele Cartel Alfa Botoşani şi liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară, Daniel Bulboacă, a declarat că starea de frustrare a angajaţilor din sistemul bugetar- în general, şi din sistemul sanitar- în special se acutizează, în ciuda anunţurilor triumfaliste ale altor sindicate ce clamează rezolvarea problemelor cu care se confruntă angajaţii.

Subprefectul Daniela Beclea a afirmat că va transmite solicitările sindicaliştilor atât parlamentarilor botoşăneni cât şi instituţiilor şi ministerelor care ar putea rezolva situaţiile reclamate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
2

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
9

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
63

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...