Captură impresionantă de țigări de contrabandă în urma acțiunii polițiștilor și D.I.I.C.O.T de la Botoșani

Captură impresionantă de țigări de contrabandă în urma acțiunii polițiștilor și D.I.I.C.O.T de la Botoșani

Polițiștii de la Botoșani au anunțat în această după amiază care au fost exact cantitățile de țigarete găsite la cele două grupări de contrabandiști care au fost anihilate astăzi într-o amplă acțiune desfășurată împreună cu D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, au efectuat 25 de percheziții domiciliare, astăzi, de 27 noiembrie, pe raza județului Botoșani, pentru destructurarea a două grupări infracționale organizate, formate din 30 de persoane, specializate în contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, pe raza judeţului Botoşani s-ar fi constituit și dezvoltat două grupări infracţionale organizate, cu conexiuni între ele, care ar fi desfăşurat în mod repetat activităţi de introducere în ţară, prin contrabandă, în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina, a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

Astfel, ar fi fost traficate peste 339.000 de pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, Duty Free și fără timbru de acciză.

În urma activităţilor desfăşurate pentru documentarea activității infracționale, au fost confiscate 154.488 de pachete de ţigarete de contrabandă.

“Perchezițiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, Sectorul Poliției de Frontieră Stânca, Sectorul Poliției de Frontieră Românești, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani”, a explicat purtărorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani.  

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

“Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum si de prezumția de nevinovăție”, au mai adăugat polițiștii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
18

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
136

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...