Bucurie de Paști: 1.000 de copii săraci din judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui primesc daruri din partea Bisericii!

Familiile sărace din trei judeţe ale Moldovei primesc daruri consistente cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului.

Bucurie de Paști: 1.000 de copii săraci din judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui primesc daruri din partea Bisericii!

   Foto: Ziarul Lumina

Acţiunea social-filantropică este organizată de Asociaţia „Glasul Vieţii“ din cadrul Bisericii „Naşterea Domnului“ a Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi.

Părintele misionar de caritate Dănuţ Damaschin este sprijinit în proiectul său, intitulat „Grăuntele de Lumină“, de oameni cu suflet mare, dar şi de voluntarii care se implică permanent în activitatea filantropică.

„Avem în atenţie 1.000 de copii care se confruntă cu grave probleme sociale. Majoritatea dintre ei au doar un singur părinte, iar media este de cinci copii pe familie. Ei au nevoie de sprijin pentru a merge la şcoală. Statisticile noastre arată că în zonele în care acţionăm, frecvenţa la şcoală a crescut cu 15% până la 20%“, a remarcat părintele Dănuţ Damaschin, conform Ziarul Lumina.

Cazurile sociale au fost identificate de-a lungul anilor prin intermediul mamelor care au născut în Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi
.

Ajutorul asociaţiei este acordat pe termen lung, dorinţa preotului Damaschin fiind aceea de a-i vedea pe beneficiari oameni realizaţi în societate.

„În această săptămână, fiecare familie din baza noastră de date va primi alimente şi îmbrăcăminte pentru copii. Bugetul mediu pentru fiecare copil alocat de noi este de 205 lei. Din această sumă se cumpără un pachet alimentar, produse de igienă, încălţăminte şi îmbrăcăminte. Toate sunt oferite pentru ca tinerii noştri să fie oameni demni de sărbătoarea Sfintelor Paşti la Sfânta Biserică şi la şcoală“, s-a exprimat părintele Dan Damaschin, care a făcut referire la cei ce sprijină acţiunile filantropice atât la marile sărbători, cât şi în alte perioade ale anului.

„Constat un potenţial de bunătate în rândul românilor noştri dragi. Unii dintre ei sunt plecaţi peste hotare. Sunt o mulţime de oameni care trebuie puşi în legătură cu astfel de cazuri sociale pentru a se simţi fericiţi de Sfintele Paşti. Mulţumim tuturor donatorilor şi voluntarilor şi celor care susţin şi mediatizează activităţile noastre“, a adăugat părintele misionar de caritate de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi, citat de Ziarul Lumina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...