Botoşani: Ajutoare de urgenţă pentru cazuri medicale grave şi cazuri sociale

14 familii şi persoane singure din judeţ au primit marţi ajutoarele de urgenţă aprobate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în urma demersurilor efectuate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Botoşani: Ajutoare de urgenţă pentru cazuri medicale grave şi cazuri sociale

Suma totală alocată celor 14 familii şi persoane singure- patru din Dorohoi, opt din Botoşani şi câte una din Truşeşti, Avrămeni şi Călăraşi-, este de 49.000 lei.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul au aprobat alocarea acestor ajutoare financiare de urgenţă dat fiind că beneficiarii lor se află în situaţii dramatice, majoritatea cauzate de probleme de sănătate. "Tocmai acesta este şi motivul pentru care aceste familii şi persoane singure au solicitat discreţie. Este vorba de cazuri grave dar şi de cazuri sociale, sumele alocale fiind între 1.500 şi 5.000 de lei. O singură persoaă nu a putut fi contactată pentru a i se transmite ajutorul financiar", spune Rodica Creţu, purtătorul de cuvânt al AJPIS.

De la începutul anului și până în prezent, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani a mai efectuat plăți cu titlu de ajutor de urgență pentru un număr de 33 familii sau persoane singure, în sumă totală de 90.800 lei.

INFO PLUS:

În temeiul art.28 alin.(1) din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale art. 37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările si completările ulterioare, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
895

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
168

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...