Botoșani: A murit fetiţa de 12 ani, care a ajuns la spital cântărind doar 6 kilograme

Poliția a deschis o anchetă după ce fata de 12 ani, din Monoleasa, care cântărea doar 6 kilograme, internată în urmă cu două săptămâni în secţia la spitalului din Botoşani, a murit.

Botoșani: A murit fetiţa de 12 ani, care a ajuns la spital cântărind doar 6 kilograme

O anchetă a fost declanşată în cazul copilului de 12 ani subnutrit care în urmă cu două săptămâni a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă din Botoşani şi care a murit în timp ce se afla sub tratament.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele necropsiei şi a expertizei medico legale în acest.

„În acest caz a fost deschisă o anchetă ca urmare a decesului copilului, după ce am fost informaţi de reprezentanţii spitalului. Se fac cercetări şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Botoşani a declanşat, în urmă cu două săptămâni, o anchetă, după ce la spital a ajuns o fată de 12 ani care cântărea 6 kilograme. Copilul s-a născut cu multiple malformaţii şi mai avea încă trei fraţi sănătoşi.

Autorităţile au stabilit că în cazul celorlalţi copii aflaţi în familie nu se impune luarea unor măsuri de protecţie, aceştia fiind bine îngrijiţi.

„Am declanşat imediat după ce copilul a ajuns la spital o anchetă şi am întocmit un raport, dar din păcate, copilul decedând, raportul a fost înaintat Poliţiei. Fiind vorba de un deces, competenţele noastre se opresc aici. Urmează ca Poliţia să cerceteze şi să stabilească dacă există sau nu vreo vinovăţie din partea cuiva. În ceea ce priveşte ceilalţi copii din familie, au fost evaluaţi şi s-a constatat că nu le este pusă niciun fel viaţa şi sănătatea în pericol şi au fost lăsaţi în familie. Faţă de copiii care au rămas în familie nu este vorba de vreo neglijenţă, însă faţă de copilul acesta, care a decedat, ţinând cont de diagnosticele severe pe care le avea, aici medicul legist sau organele de cercetare penală pot să stabilească dacă a fost sau nu cumva vreo neglijenţă din partea mama ei sau altcuiva”, a declarat, potrivit sursei citate,  Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoşani.

În urmă cu 2 săptămâni, fata de 12 ani din comuna Manoleasa a ajuns la spitalul din Botoşani malnutrită şi deshidratată, ea cântărind doar 6 kg. Medicii au anunţat că aceasta s-a născut cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică şi a ajuns la spital foarte deshidratată, cu enterocolită şi prezenta cel mai mare grad de malnutriţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
179

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
264

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
399

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...