Botoșănenii pot semna petiția care oferă siguranță rutieră participanților la trafic din municipiu

Botoșănenii pot semna petiția care oferă siguranță rutieră participanților la trafic din municipiu

Victor Gavriluță, reprezentantul șoferilor și al participanților la trafic din municipiul Botoșani, administratorul grupului „Radar Botoșani Oficial (Control Trafic), a inițiat o petiție adresată autorităților locale.

Inițiatorul petiției „Semnalizarea și protecția suplimentară a trecerilor de pietoni din municipiul Botoșani”, solicită:

- asigurarea unui plus de siguranță rutieră trecerilor de pietoni din Botoșani, prin montarea de lumini suplimentare și protejarea trecerilor de pietoni cu stâlpi de protecție reflectorizanți

- identificarea și exploatarea zonelor cu potential, pentru a fi transformate în parcări suplimentare, în  zonele centrale și aglomerate

- sancționarea tuturor celor care încalcă Art.174 , din Codul Rutier, „Oprirea, staționarea și parcarea”.

Redăm, mai jos, textul integral al petiției inițiată de Victor Gavriluță:

Către: Primăria Municipiului Botoșani 

In atentia : Primar Cosmin Ionuţ Andrei

In atentia : Viceprimar Bogdan Ciprian Buhăianu

In atentia : Comisiei de sistematizare

In atentia : Compartimentul Energetic, Iluminat Public

In atentia : Compartiment Transporturi

In atentia : Comisiei rutiere

In atentia : Politia Comunitara 

Stimata doamna, stimati domni, 

Subsemnatul Victor Gavriluta, reprezentant al soferilor si participantilor la trafic din Municipiul Botosani, ce sunt membrii pe platforma de socializare Facebook in grupul cu denumirea "RADAR BOTOSANI OFICIAL (Control trafic)", prin prezenta, folosindu-ne de cadrul legal oferit de Ordonanța  nr.  27  din  2002  ce reglementează  soluționarea  petițiilor  la  nivelul instituțiilor  publice, va supunem atentiei urmatoarele probleme:

1. Foarte multe treceri de pietoni din Municipiul Botosani prezinta un risc crescut de accidente din cauza semnalizarii defectuoase si a autoturismelor parcate inaintea sau in unele cazuri direct pe trecerea de pietoni. Solicitam astfel ca masura suplimentara pentru protejarea pietonilor dar si a conducatorilor auto, semnalizarea suplimentara cu lumini si protejarea trecerilor de pietoni cu stalpi de protectie reflectorizanti montati inainte si dupa acestea.

Doar in anul 2020 s-au inregistrat extrem de multe cazuri de acrosare pietoni pe trecerile marcate, aceasta datorandu-se in mare masura obstructionarii vizibilitatii de catre autoturismele parcate neregulamentar dar si iluminatului insuficient. Amintesc doar de accindentele soldate cu deces din: 

- 16 august 2020, barbat de 71 ani accidentat pe trecerea de pietoni, deces, intersectia cu strada Savenilor;

- 23 august 2020, batrana accindenta pe trecerea de pietoni, deces, strada Imparat Traian;

- 24 decembrie 2020, barbat acrosat pe trecerea de pietoni, deces, aproape de Eon. 

2. Identificarea potentialelor zone si amenajarea de parcari in zonele centrale pentru a decongestiona parcarile amenajate langa troturare in imediata apropiere de trecerile de pietoni. 

3. Foarte multi conducatori auto isi parcheaza autoturismele langa sau direct pe trecerea de pietoni, incalcand Articolul 174 privind "Oprirea, stationarea si parcarea" aliniatul e), fara ca cineva sa ia masuri in acest sens. 

4. Statiile transportului in comun, de cele mai multe ori sunt ocupate de autoturisme parcate, ce incalca flagrant Articolul 174 privind "Oprirea, stationarea si parcarea" aliniatul g) fara ca cineva sa ia masuri in acest sens, punand astfel in pericol calatorii ce trebuie sa se strecoare printre autoturismele parcate, pana la mijlocul de transport ce nu poate intra in statie. 

Astfel ca, va solicitam dumneavoastra, domnule Primar Cosmin Ionuţ Andrei, domnule Viceprimar Bogdan Ciprian Buhăianu, ca prin Comisiile si Compartimentele delegate, sa:

1. Asigurati un plus de siguranta rutiera trecerilor de pietoni, prin montarea de lumini suplimentare si protejarea trecerilor de pietoni cu stalpi de protectie reflectorizanti, montati inainte si dupa acestea. 

2. Identificati si exploatati zone cu potential, pentru a fi transformate in parcari suplimentare, in zonele centrale si aglomerate, ce vor duce la degajarea parcarilor din imediata apropiere a trecerilor de pietoni. 

3. Sanctionarea de indata a tuturor celor ce incalca Art. 174 "Oprirea, stationarea si parcarea", aliniatul e) "Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după aceasta." cu completare aliniatul g) "la mai puțin de 25 m de indicatorul stației pentru mijloacele de transport public de persoane.

Ne puteti contacta la:

victor.gavriluta @ yahoo . com

Cei care doresc să semneze această petiție o pot face aici: Petiție






 

 

 

Spune-ne opinia ta