Botoșănenii par să nu înțeleagă compatibilitățile volanului: niciodată cu alcool, întotdeauna cu permis

Botoșănenii par să nu înțeleagă compatibilitățile volanului: niciodată cu alcool, întotdeauna cu permis

Duminică, 9 februarie a.c., poliţiştii oraşului Ştefăneşti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Santa Mare.

Cu ocazia verificării documentelor, a rezultat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar cu ocazia testării alcoolscopice a rezultzat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în car se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Săveni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ 282 din localitatea Dângeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Truşeşti.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Luni, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Săveni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Alexandru Ioan Cuza din oraşul Săveni, au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani din comuna Drăguşeni.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul pe care îl conducea fiindu-i încredinţat de un alt tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism şi care cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiuniilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
42

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
63

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
357

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...