Botoşăneni obligaţi să returneze ajutoarele sociale de care au beneficiat

17 botoşăneni trebuie să returneze peste 8.000 de lei, obţinuţi necuvenit de la Agenţia de Prestaţii şi Inspecţie Socială. Încălcarea legii a fost depistată de inspectorii Agenţiei în urma unor controale în unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

Botoşăneni obligaţi să returneze ajutoarele sociale de care au beneficiat

Potrivit unei raportări a Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială, inspectorii instituţiei au fost implicaţi în Campania Naţională "Controlul de fond al serviciilor publice de asistenţă socială", derulat în patru unităţi administrativ-teritoriale.

În urma verificărilor, au fost dispuse 144 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate, 93 dintre ele fiind deja îndeplinite, 51 fiind în termenul de realizare. Una dintre aceste deficienţe a fost nerespectarea raportului de un asistent social la cel mult 300 de beneficiari, fiind necesară angajarea de personal de specialitate în asistenţa socială.

De asemenea, au fost constatate 17 cazuri de acordare de sume necuvenite, valoarea ajutoarelor fiind de 8.344 de lei, reprezentând: 10 titulari de ajutor social, cu o valoare de 5.779 lei, patru titulari de alocaţie pentru susţinerea familiei, cu o valoare de 2.336 de lei, trei titulari de ajutor pentru încălzirea locuinţei, cu o valoare de 230 de lei.

Cazurile au apărut în urma nedeclarării de către titulari a tuturor veniturilor obţinute. Din suma totală, au fost recuperaţi până acum 1.048 de lei, restul sumei fiind în perioada legală de recuparare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
10

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
62

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
35

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...