Botoşăneni la marele miting de miercuri, din centrul Capitalei!

Botoşăneni ce activează în sănătate, asistenţă socială şi servicii publice se vor afla mieruri în Capitală, pentru a lua parte la protestul organizat de Cartel Alfa împotriva măsurilor luate de Guvernul Tudose.

Botoşăneni la marele miting de miercuri, din centrul Capitalei!

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" declanşează mai multe acţiuni de protest, având ca revendicări principale blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat şi modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.

O sută de botoşăneni, îmbarcaţi într-un autocar şi trei microbuze, vor ajunge la Bucureşti pentru a participa la protest. "Este Acum sau Niciodată! Dacă nu rezolvăm ceva acum, mai târziu nu ne va mai ajuta cu nimic. Aşa că plecăm la drum cu speranţe că totul se va rezolva. Acum sau niciodată! Vor merge colegi din sănătate, din asistenţa socială, de la apă şi de la salubrizare, în total o sută de sindicalişti, cu un autocar şi tre microbuze", spune Daniel Bulboacă, preşedintele Cartel Alfa, filiala Botoşani.

Potrivit sindicaliştilor, "propunerea guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajat la angajator reprezintă un experiment singular, ale cărui consecinţe negative vor fi (din nou) suportate exclusiv de lucrători. De consecinţele pozitive, dacă vor exista, va benefia doar capitalul şi reprezentanţii acestuia (patronii şi angajatorii)".

Concret, spun sindicaliştii, principalele efecte negative suportate de lucrători ar fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desfiinţarea fondului de şomaj şi scăderea sustenabilităţii sistemului public de pensii. Mitingul de miercuri va avea loc în Piaţa Victoriei începând cu orele 11,00.

"În cazul în care Guvernul menţine propunerea de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat în propunerea de buget pentru 2018, se vor constitui premisele pentru declanşarea unui conflict social de amploare", afirmă sindicaliştii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un alt sportiv român a ajuns vedetă la CNN! Tehnica stranie cu care i-a uimit pe americani

Sâmbătă, 17 August 2019
155

Preşedintele clubului Cricket România, Florin Pavel (40 de ani), a devenit faimos în întreaga lume, după ce CNN i-a dedicat un întreg material.Bodyguard în Clu...

Botoșănean revoltat de un cablu pentru tramvai, care i-ar fi avariat mașina: „Eltrans, să îmi plătești dauna”

Sâmbătă, 17 August 2019
662

Compania de transport local pare să nu mai scape de probleme. Sâmbătă, un tânăr din Botoșani a atras atenția în social media cu privire la o defecțiune în rețeaua de al...

ACUM: Elicopterul SMURD preia o femeie care a suferit un atac vascular cerebral

Sâmbătă, 17 August 2019
856

Un elicopter SMURD a aterizat, în acest moment, la uitatea militară 01189, de pe Petru Rareș, pentru a prelua o femeie de 54 de ani, în stare critică.Pacienta a suferit un atac ...