Bătrâna din Botoșani care trăiește cu doar 142 lei pe lună

Bătrâna din Botoșani care trăiește cu doar 142 lei pe lună

 

Doamna Adela este o bătrână din Botoșani care reușește să supraviețuiască cu un venit de doar 142 lei pe lună. Într-o locuință modestă dar curată, fără televizor  sau frigider, doamna Adela își duce traiul de zi cu zi , împăcându-se atât de firesc cu această situație și nădăjduind clipă de clipă doar în ajutorul lui Dumnezeu.

Abandonată de propriul copil, cu probleme de sănătate, doamna Adela se află la limita subzistenței reușind să trăiască cu un ajutor social de doar  142 de lei pe lună și prin bunăvoința  semenilor  care îi oferă ajutor în unele momente. Pare ireal și revoltător în condițiile în care statul român rămâne indiferent la drama acestor persoane mai ales în aceste momente de cumpănă prin care trecem cu toții.

De suferința acestei femei a aflat și Daniel Câșlariu, președintele asociației Grup Civic Botoșani, care și-a luat răspunderea de a asigura bătrânei hrana și cele necesare traiului  deschizând un cont curent  unde persoanele care pot să dea o mână de ajutor o pot face.  Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook  a asociației Grup Civic Botoșani.

UPDATE:

Cazul bunicii Adela care supraviețuiește cu un ajutor social de doar 142 de lei/lună a reușit să sensibilizeze populația,astfel încât, prin bunăvoința unor oameni cu suflet mare și cu ajutorul asociației Grup Civic Botoșani, s-a achiziționat un aragaz și un frigider care au fost donate acestei femei. De asemenea, un restaurant din Botoșani s-a oferit să-i asigure un meniu în fiecare zi.

"Noi vă mulțumim pentru tot ajutorul acordat și dacă doriți si dumneavoastră să-i călcați pragul cu câteva alimente o găsiți pe strada Colonel Tomoroveanu numărul 17, etaj 1, apartament 28. Ajutorul dumneavoastră contează întotdeauna si datorită vouă, oameni frumoși, am reușit să facem lucruri frumoase",  a transmis Daniel Câșlariu, președintele asociației Grup Civic.