Babilonia voucherelor de vacanta: Ministrul zice ca se dau din 2017, seful ANAT vorbeste de o "gluma proasta"!

Babilonia voucherelor de vacanta: Ministrul zice ca se dau din 2017, seful ANAT vorbeste de o "gluma proasta"!

Institutiile publice centrale, locale si companiile de stat pot acorda vouchere de vacanta in 2017, daca le vor avea cuprinse in buget la rectificarea din septembrie, iar cele care nu pot cuprinde in bugete sumele necesare pentru aceste tichete automat le vor acorda in 2018, sustine Mircea Dobre, ministrul Turismului.

Suna bine, doar ca seful ANAT, Alin Burcea, spune ca actul normativ privind voucherele de vacanta, dat de Executiv pe 30 iunie 2017, este "o gluma proasta" si voucherul "este o poveste pe care trebuie sa o uitam".

"Cei care vor avea buget sa acorde in acest an aceste vouchere de vacanta, foarte bine. Cine nu, in bugetul pe 2018, trebuie sa le prinda in buget automat. Noi am spus ca in perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018 vom acorda acest voucher de 1.450 de lei. Sunt unele institutii publice centrale, locale sau companii de stat care le vor oferi si le vor acorda in acest an si sunt alte institutii centrale, locale si companii de stat care le vor acorda la anul. Nu inteleg care este supararea, pana la urma. Aceste vouchere se vor acorda. E adevarat ca nu se pot acorda toate o data, de catre toate institutiile in acelasi timp. Fiecare are prioritatile lui... Deci, dupa rectificarea din luna septembrie, voucherele de vacanta pot fi acordate angajatilor", a subliniat Mircea Dobre, ministrul Turismului.

Marti, presedintele ANAT, Alin Burcea, si-a exprimat o pozitie negativa fata de aceste vouchere de vacanta.

"Actul normativ care a fost dat pe 30 iunie a fost o gluma proasta. Imi asum, stiu ce vorbesc. In prima parte spune ca cei de la intreprinderile de stat si regiile cu capital de stat, daca merg bine, daca sunt pe plus, pot sa primeasca vouchere si evident ca trebuie sa fie prinse in buget. Si, anul acesta, nu este nimic prins in buget, doar anul viitor. Deci anul 2017 s-a dus si e 'La revedere!'. Iar in anul 2018, doamna Olguta (ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu - n.red.) a zis ca de la 1 decembrie vor intra prime in bani. Deci eventual putem sa avem vouchere numai pentru 11 luni. In conditiile astea, asta cu voucherele este o poveste pe care trebuie sa o uitam", a mentionat presedintele ANAT, Alin Burcea.

In plus, seful ANAT a precizat ca, in opinia sa, nici angajatii din administratia centrala si locala nu vor primi vouchere de vacanta, pentru ca nu sunt resurse financiare.

"Ordonanta, partea a doua, spune asa: pentru administratia centrala si locala o sa dam o hotarare de guvern. Eu am lucrat doi ani la minister. Stiu foarte bine. Cand dai o ordonanta pe jumatate de pagina si zici: hotararea de Guvern va veni, ca si Iisus Hristos va veni sau poate nu va veni. Eu nu cred ca va veni nimic, pentru ca pur si simplu nu sunt resurse financiare. Punct!", a explicat Alin Burcea. Mai mult...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
118

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
30

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
228

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...