Azi-noapte: Cinci botoșăneni au fost băgați în case de jandarmi, după ce au fost amendați pentru că circulau

Azi-noapte: Cinci botoșăneni au fost băgați în case de jandarmi, după ce au fost amendați pentru că circulau

În urma misiunilor executate în sistem integrat în noaptea de luni spre marți, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în intervalul orar 22:00 - 6:00.

Zilnic, se efectuează misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională.

„De asemenea, prefectul județului, ținând cont de precedentele înregistrate, a emis o circulară adresată tuturor autorităților publice locale prin care a atras atenția asupra faptului că datele cu caracter personal ale cetățenilor care intră sub incidența măsurilor aplicate în vederea limitării răspândirii CoVid 19 (persoane aflate în autoizolare și/ sau carantină) NU pot fi făcute publice prin afișare sau altă formă de expunere publică. Datele cu caracter personal trebuie prelucrate exclusiv în scopul determinat și explicit pentru care au fost comunicate, respectiv pentru a preveni răspândirea CoVid 19 prin măsuri adaptate dispuse de autoritatea publică locală și nu pentru atingerea demnității și expunerii oprobiului public al persoanei”, precizează Centrul de Comunicare Județean.

Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

Informăm cetățenii județului Botoșani că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020, începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020 se instituie obligația completării declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația în afara locuinței/gospodăriei. Aceasta poate fi completată și olograf (“de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei;

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
3

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
58

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...

Două substanțe interzise i-au adus unui șofer din Botoșani un dosar penal!

astăzi, 15:01
56

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un...