Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 12 ani, din Botoşani, care cântărea doar 6 kg

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 12 ani, din Botoşani, care cântărea doar 6 kg

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia unui copil de 12 ani din judeţul Botoşani, care a ajuns la spital cântărind numai 6 kilograme, anunţă instituţia, într-un comunicat de presă.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă după ce fata de 12 ani din Monoleasa, care cântărea doar 6 kilograme, internată în urmă cu trei săptămâni în secţia de ATI a Spitalului din Botoşani, a murit.

O anchetă a fost declanşată în cazul copilului de 12 ani subnutrit care în urmă cu două săptămâni a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă din Botoşani şi care a murit în timp ce se afla sub tratament.

Medicii au anunţat că aceasta s-a născut cu encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică şi a ajuns la spital foarte deshidratată, cu enterocolită şi prezenta cel mai mare grad de malnutriţie.

Autorităţile au stabilit că în cazul celorlalţi copii aflaţi în familie nu se impune luarea unor măsuri de protecţie, aceştia fiind bine îngrijiţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
112

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
43

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...