Au debutat conferinţele semestriale preoţeşti din anul 2019 în Arhiepiscopia Iaşilor

Au debutat conferinţele semestriale preoţeşti din anul 2019 în Arhiepiscopia Iaşilor

Luni, 18 martie 2019, clericii din Protopopiatul Săveni s-au bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit, aceasta având loc cu prilejul conferinţei de primăvară. Întâlnirea de la Săveni a fost prima din ciclul conferinţelor semestriale de primăvară din anul 2019 din Arhiepiscopia Iaşilor.

Conferinţa a avut loc la Parohia „Sfântul Gheoghe” din localitatea Săveni, judeţul Botoşani, comunitatea fiind păstorită de părintele protopop Constantin Macuc.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite de către Părintele Mitropolit, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoţească „Amvonul” a protoieriei, dirijată de pr. Zugravu Teodor. În cuvântul de învăţătură de la sfârşitul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a vorbit despre provocările la care este supus astăzi satul românesc, cuvânt ce a dorit să fie un preambul la tema conferinţei ce a urmat, moderată de părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor. În cadru conferinţei, părintele Călin Mardar de la Parohia Timuş a prezentat referatul cu tema „Biserica - centrul vieţii spirituale a satului românesc”.

După prezentarea temei, Părintele Mitropolit a moderat cea de-a doua parte a conferinţei, intitulată „În dialog cu arhiereul nostru”, în care a răspuns la întrebările preoţilor, a făcut câteva anunţuri administrative şi de interes pastoral, dar a acordat şi câteva audienţe preoţilor prezenţi, nu înainte de a adresa un îndemn la intensificarea rugăciunii şi a slujirii în parohii în perioada Postului Sfintelor Paşti. (Pr. Călin Mardar, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...