Asistați sociali tăiați de la ajutor după ce primarul i-a prins pe Facebook, zâmbindu-i din avion și cu copiii acoperiți cu bani!

Crește numărul primarilor din mediul rural care iau atitudine în cazul celor care încasează ajutor social, deși ar putea să muncească sau, mai rău, au de fapt o situație financiară care le-ar permite să trăiască decent și fără a băga în buzunat banii statului.

Asistați sociali tăiați de la ajutor după ce primarul i-a prins pe Facebook, zâmbindu-i din avion și cu copiii acoperiți cu bani!

   Foto: www.bitpress.ro

Un caz recent vine din județul Argeș, unde edilul-șef al unei comune a tăiat de pe lista de asistanți social familiile pe care le-a văzut pe Facebook că au bani să călătorească și chiar își pozează bunăstarea, acoperind copiii în bancnote.

Mai mulţi cetăţeni din comuna Bughea de Jos au cerut ajutor de la stat, dar în loc să muncească pentru el, au plecat în străinătate! Primarul Ion Tănăsescu i-a prins după ce 15 asistaţi şi-au făcut poze din care reieşea că nu sunt nicidecum nişte oameni amărâţi care merită să fie susţinuţi cu bani de la buget: ”Când am deschis Facebook-ul i-am găsit în avion. Două familii de cetăţeni din comunitatea de rromi, care se filmaseră în avion şi au postat pe Facebook. Îşi făcuseră selfie în avion, bine mersi, şi aranjaţi”, spune primarul comunei Bughea, Ion Tănăsescu, citat de Argeșenii.ro.

Cu doar câteva ore înainte, dosarele de ajutor social le fuseseră aprobate. Suma, bineînţeles, nu este exorbitantă. Cu toate acestea, proaspeţii asistaţi social au plecat spre Suedia, la bordul unui avion care aparţine unei companii aeriane scumpe: ”A reuşit să ne contacteze şi să ne întrebe dacă este adevărat că i-am încetat dosarul de ajutor social. Şi după aceea a promis că se întoarce într-o săptămână… Ei nu recunosc niciodată că pleacă în străinătate. Spun că se duc la Bucureşti cu mături”, a declarat asistenta socială.

”De regulă pleacă în Suedia, pleacă în Germania, în Austria, sunt ţările preferate pentru că acolo găsesc mai multă sensibilitate şi sunt sprijiniţi mai mult de cetăţenii din aceste ţări”, mai spune primarul, conform sursei citate.

Un alt individ a rămas fără bani după ce și-a învelit copilul în bancnote şi l-a pozat. Bineînţeles, imaginea a fost pusă tot pe Facebook. Banii pentru ajutoarele sociale sunt acordaţi din bugetul de stat şi trebuie să-l primească cei care muncesc cel puţin o săptămână pe lună.

Ajutoarele sociale tăiate de edilul comunei erau între 250 de lei şi 550 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...