Apă în regim de sărbătoare pentru o zonă din Răchiți. „Ne-am săturat”

Apă în regim de sărbătoare pentru o zonă din Răchiți. „Ne-am săturat”

Un cartier de case din Răchiți, localitate aproape lipită de municipiul Botoșani, întâmpină de trei luni probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă. Un botoșănean susține că, în ciuda numeroaselor sesizări pe care le-a înaintat societății Nova ApaServ, necazul oamenilor ar fi fost, practic, ignorat. Directorul operațional al companiei a sugerat, miercuri, că trimite o echipă să remedieze situația imediat după semnalarea cazului, însă muncitorii nu s-au prezentat nici astăzi la fața locului.

Un localnic ne-a informat că el și ceilalți locuitori din zona situată în apropierea Postului de Poliție îndură probleme de alimentare cu apă de trei luni, iar reclamațiile formulate rămân nesoluționate.

Apa vine, foarte puțină, mai mult prelinsă, în jur de orele 22:00-23:00. Noaptea, se mai acumulează, iar noi [n.r.: familia bărbatului] avem uneori norocul să apucăm să facem un duș chinuit, dar foarte devreme. Pe la 7-8 dimineața, apa iar dispare. Eu am copil mic de crescut, nu putem nici să tragem apa, nu mai spun de folosit mașina de spălat. Noroc că nu am demolat WC-urile din curte, sincer. Am vecini care, de când au tot spus că vin și nu au mai venit [n.r.: angajații Nova ApaServ], și-au pus hidrofor. Mai cumpărăm apă sau mai bem de la fântâni, chiar și din cele despre care ni s-a spus că au apă murdară. Ne-am săturat, dar... Nu avem ce face”, a spus Cătălin V.

Cu toate acestea, apa ar părea să circule în regim de sărbătoare.

Ceea ce nu îmi pot explica este de ce duminica am avut apă. Deci nu merge atâtea zile la rând, vine duminica, apoi iar se ia. O avarie nu poate explica asta. Vă dați seama că m-am apucat de spălat, bucuros, imediat cum am văzut apă curgând de le robinet, chit că era sărbătoare. Iar minunea nu avea să țină”, a adăugat localnicul.

Contactat telefonic, directorul operațional al societății a asigurat că trimite o echipă de muncitori pentru a verifica ce se întâmplă în zona menționată, părând că nu știe de situația semnalată.

O să îi rog pe colegii mei să intervină. Îl sun acum pe domnul Obuf [n. r.: inginer] și îi comunic problema. Muncitorii vor merge și vor încerca să remedieze problema, bine că mi-ați spus. Cum consumurile sunt cum sunt cu căldurile astea, iar ei stau într-o zonă mai pe deal, probabil așa se explică”, a spus Ady Petrușcă, director operațional al Nova ApaServ.

Joi dimineață, cel care a sesizat redacției problema cu care se confruntă cartierul său, a infirmat venirea vreunei echipe de muncitori în decursul zilei de miercuri.

Asfaltul e neatins, pământul e intact, apă tot nu avem. Exact cum ne-am obișnuit. Or să vină ei, da, știm, asta au spus mereu. Dar să stai trei luni de zile fără apă, tu, ca abonat fără niciun leu datorie la ei, nu e destul de grav cât să facă ceva și repede. Asta e. Am întrebat și de vecinii de lângă Poliție, au zis că și ei luptă de ani de zile să aibă apă așa cum e normal”, a conchis Cătălin V.

Răchiți este una dintre localitățile cu probleme notorii ale alimentării cu apă din județ, cauzate de avarii frecvente ale conductei principale. În aceeași situație se regăsesc Flămânzi și Stăuceni.

De cealaltă parte, amintim că și în municipiu s-au semnalat cazuri similare:

http://stiri.botosani.ro/stiri/social/au-supravietuit-trei-saptamani-fara-apa-in-mijlocul-municipiului-botosani-nova-apaserv-quotnu-sunt-fonduriquot.html

 

 

Spune-ne opinia ta