Angajatii Loteriei Nationale protesteaza si cer salarii mai mari: Duminica si de sarbatori vrem sa fim liberi ca voi

Angajatii Loteriei Nationale protesteaza si cer salarii mai mari: Duminica si de sarbatori vrem sa fim liberi ca voi

Angajatii Loteriei Nationale au protestat, luni, cerand salarii mai mari. Ei au pichetat la sediul Loteriei Nationale, plangandu-se ca salariile sunt prea mici in comparatie cu responsabilitatile pe care le au, informeaza Digi 24.

"Suntem aproape 85% cu salariul minim pe economie. Suntem fara dotari. Sunt agentii care arata jalnic, cu produse pe care le avem de 25 de ani", a spus un protestatar.

Sindicalistii au anuntat ca vor continua protestele si in urmatoarele zile.

Oamenii au afisat la protest pancarte pe care au scris mesaje precum "Duminica si de sarbatori vrem sa fim liberi ca voi", "Jos hotia si minciuna" sau "Toti pentru unul/Unul pentru toti".

"Practic, exista premisele unei negocieri reale, in vederea unei decomprimari a grilelor de salarizare la nivel de companie. In conditiile in care an de an compania inregistreaza un profit substantial, 84% dintre salariati (2.088 angajati, intre care se afla toate categoriile: de la lucrator necalificat pana la angajati calificati, cu studii superioare) sunt platiti la nivelul salariului minim pe economie.

Astfel, marirea fondului de salarii este posibila, necesara si morala, tinand cont de faptul ca CNLR inregistreaza in fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a facut nicio marire in afara cresterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor", se arata intr-un comunicat al Sindicatului National Loteria Romana.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cum se măsoară corect tensiunea arterială. Iată detaliul care ți-ar putea salva viața!

astăzi, 21:09
274

Măsurarea presiunii arteriale la ambele brațe ar putea ajuta la depistarea unor boli de inimă ascunse.Atunci când există o diferenţă mare între valorile citite la cele două bra...

De azi, pasaportul e valabil 10 ani

astăzi, 16:20
413

Pasapoartele simple electronice eliberate adultilor vor avea valabilitate de 10 ani, incepand de vineri, cand intra in vigoare modificarile aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a ce...

Ai cazuri de cancer în familie? Iată cu ce teste afli dacă poţi face şi tu boala

astăzi, 08:49
489

Cancerul apare ca urmare a unei modificări în ADN-ul celulelor normale ale organismului – modificare care le permite să se înmulțească și să se răspândească în &i...