Angajatii Loteriei Nationale protesteaza si cer salarii mai mari: Duminica si de sarbatori vrem sa fim liberi ca voi

Angajatii Loteriei Nationale protesteaza si cer salarii mai mari: Duminica si de sarbatori vrem sa fim liberi ca voi

Angajatii Loteriei Nationale au protestat, luni, cerand salarii mai mari. Ei au pichetat la sediul Loteriei Nationale, plangandu-se ca salariile sunt prea mici in comparatie cu responsabilitatile pe care le au, informeaza Digi 24.

"Suntem aproape 85% cu salariul minim pe economie. Suntem fara dotari. Sunt agentii care arata jalnic, cu produse pe care le avem de 25 de ani", a spus un protestatar.

Sindicalistii au anuntat ca vor continua protestele si in urmatoarele zile.

Oamenii au afisat la protest pancarte pe care au scris mesaje precum "Duminica si de sarbatori vrem sa fim liberi ca voi", "Jos hotia si minciuna" sau "Toti pentru unul/Unul pentru toti".

"Practic, exista premisele unei negocieri reale, in vederea unei decomprimari a grilelor de salarizare la nivel de companie. In conditiile in care an de an compania inregistreaza un profit substantial, 84% dintre salariati (2.088 angajati, intre care se afla toate categoriile: de la lucrator necalificat pana la angajati calificati, cu studii superioare) sunt platiti la nivelul salariului minim pe economie.

Astfel, marirea fondului de salarii este posibila, necesara si morala, tinand cont de faptul ca CNLR inregistreaza in fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a facut nicio marire in afara cresterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor", se arata intr-un comunicat al Sindicatului National Loteria Romana.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...