Angajaţii din Asistenţă socială, scoşi din birouri de legea salarizării! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

"Noi suntem asistenţi sociali, nu asistaţi social!", "V-am crezut şi v-am votat, fără salar(iu) ne-aţi lăsat": sunt doar câteva dintre mesajele adresate guvernanţilor de către angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani, ieşiţi în faţa instituţiei pentru a protesta faţă de lipsa de înţelegere a autorităţilor.

Angajaţii din Asistenţă socială, scoşi din birouri de legea salarizării! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Câteva zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului au întrerupt miercuri lucrul pentru a protesta faţă de prevederile legii salarizării unitare care lasă negocierea salariilor celor din asistenţă socială la mâna consilierilor judeţeni sau locali.

Este vorba de salariile funcţionarilor publici, ale inspectorilor de specialitate şi a referenţilor, care nu vor fi stabilite prin grilă, ci prin negociere cu Consiliului Judeţean sau Local, cu avizul sindicatelor.

În ciuda insistenţelor sindicaliştilor, deputaţii din Comisia de Muncă nu au efectuat niciun fel de modificări la lege, ba chiar au ignorat amendamentele sindicaliştilor.

"Nimeni nu a sprijinit asistenţa socială, parlamentarii se poartă ca şi cum acum au auzit că există salariaţi la Mediu, la Asistenţă Socială şi aşa mai departe. Câţiva parlamentari liberali au încercat, dar nu a ieşit nimic. Iar domnul deputat Adrian Solomon ne-a şi repezit, că ce pretenţii mai avem şi noi", le povestea Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact colegilor din Direcţie.

Sindicaliştii speră ca acţiunile lor de protest să repezinte totuşi un semnal de alarmă dat parlamentarilor în ale căror mâini stă salarizarea bugetarilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1791

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...