Angajaţii din Asistenţă socială, scoşi din birouri de legea salarizării! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

"Noi suntem asistenţi sociali, nu asistaţi social!", "V-am crezut şi v-am votat, fără salar(iu) ne-aţi lăsat": sunt doar câteva dintre mesajele adresate guvernanţilor de către angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani, ieşiţi în faţa instituţiei pentru a protesta faţă de lipsa de înţelegere a autorităţilor.

Angajaţii din Asistenţă socială, scoşi din birouri de legea salarizării! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Câteva zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului au întrerupt miercuri lucrul pentru a protesta faţă de prevederile legii salarizării unitare care lasă negocierea salariilor celor din asistenţă socială la mâna consilierilor judeţeni sau locali.

Este vorba de salariile funcţionarilor publici, ale inspectorilor de specialitate şi a referenţilor, care nu vor fi stabilite prin grilă, ci prin negociere cu Consiliului Judeţean sau Local, cu avizul sindicatelor.

În ciuda insistenţelor sindicaliştilor, deputaţii din Comisia de Muncă nu au efectuat niciun fel de modificări la lege, ba chiar au ignorat amendamentele sindicaliştilor.

"Nimeni nu a sprijinit asistenţa socială, parlamentarii se poartă ca şi cum acum au auzit că există salariaţi la Mediu, la Asistenţă Socială şi aşa mai departe. Câţiva parlamentari liberali au încercat, dar nu a ieşit nimic. Iar domnul deputat Adrian Solomon ne-a şi repezit, că ce pretenţii mai avem şi noi", le povestea Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact colegilor din Direcţie.

Sindicaliştii speră ca acţiunile lor de protest să repezinte totuşi un semnal de alarmă dat parlamentarilor în ale căror mâini stă salarizarea bugetarilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Ieşenii au nevoie de susţinerea botoşănenilor pentru autostrada care ar dezvolta Moldova

Luni, 21 August 2017
1531

Ieşenii, însă, au nevoie de ajutor şi din partea botoşănenilor, ca şi de cel al tuturor cetăţenilor din judeţele prin care va trece autostrada A8. "Demararea rapidă, chiar î...

Programul de minimis pentru lână atrage tot mai mulţi crescători de ovine botoşăneni

Luni, 21 August 2017
481

De săptămâni întregi funcţionarii de la Direcţia Agricolă bat coclaurii în încercarea de a-i convinge pe crescătorii de oi să intre în programul lansat de Minister...

Individul care şi-a înjunghiat fiul rămâne după gratii. Ce se întâmplă cu copiii lui

Luni, 21 August 2017
1089

O familie întreagă suferă din cauza nechibzuinţei tatălui care, cucerit de aburii alcoolului, nu a mai ţinut cont nici de responsabilităţile sale şi nici de siguranţa propriilor copii....