Angajaţii din Asistenţă socială, scoşi din birouri de legea salarizării! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

"Noi suntem asistenţi sociali, nu asistaţi social!", "V-am crezut şi v-am votat, fără salar(iu) ne-aţi lăsat": sunt doar câteva dintre mesajele adresate guvernanţilor de către angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani, ieşiţi în faţa instituţiei pentru a protesta faţă de lipsa de înţelegere a autorităţilor.

Angajaţii din Asistenţă socială, scoşi din birouri de legea salarizării! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Câteva zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului au întrerupt miercuri lucrul pentru a protesta faţă de prevederile legii salarizării unitare care lasă negocierea salariilor celor din asistenţă socială la mâna consilierilor judeţeni sau locali.

Este vorba de salariile funcţionarilor publici, ale inspectorilor de specialitate şi a referenţilor, care nu vor fi stabilite prin grilă, ci prin negociere cu Consiliului Judeţean sau Local, cu avizul sindicatelor.

În ciuda insistenţelor sindicaliştilor, deputaţii din Comisia de Muncă nu au efectuat niciun fel de modificări la lege, ba chiar au ignorat amendamentele sindicaliştilor.

"Nimeni nu a sprijinit asistenţa socială, parlamentarii se poartă ca şi cum acum au auzit că există salariaţi la Mediu, la Asistenţă Socială şi aşa mai departe. Câţiva parlamentari liberali au încercat, dar nu a ieşit nimic. Iar domnul deputat Adrian Solomon ne-a şi repezit, că ce pretenţii mai avem şi noi", le povestea Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact colegilor din Direcţie.

Sindicaliştii speră ca acţiunile lor de protest să repezinte totuşi un semnal de alarmă dat parlamentarilor în ale căror mâini stă salarizarea bugetarilor.









 

 

Spune-ne opinia ta