Anchetat penal pentru un permis fals de 300 de euro

Anchetat penal pentru un permis fals de 300 de euro

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Republica Moldova, este anchetat de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei din Stânca, după ce în bagajul său a fost depistat un permis de conducere fals.

Tânărul s-a prezentat joi seară, pe 24 septembrie a.c., pentru efectuarea formalităților de control, fiind pasager într-un autocar ce circula pe ruta Praga – Chișinău, dar polițiștii de frontieră și vameșii au decis să efectueze un control amănunţit asupra tuturor bagajelor.

Cu această ocazie, în borseta tânărului s-a găsit un permis de conducere, având însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

„În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Pus în situația să ofere explicații, tânărul a recunoscut că nu deține permis de conducere și a cumpărat falsul de la un necunoscut, plătind suma de 300 de euro”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră din Botoșani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
1

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
73

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
44

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...