Amenzi de peste 20.000 de lei, certificate și permise reținute, în urma unor controale în județ

Amenzi de peste 20.000 de lei, certificate și permise reținute, în urma unor controale în județ

Polițiștii continuă să acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării legislației emise în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reglementări în vigoare, reiterează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Miercuri, au fost organizate mai multe acțiuni de control, fiind aplicate în total 45 de sancțiuni, în valoare cumulată de peste 20.000 de lei, fiind reținute două permise de conducere și două certificate de înmatriculare. 

Mai întâi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterianare și Siguranța Alimentelor, precum și ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului, au acționat pe raza comunelor Leorda și Broscăuți.

„Au efectuat verificări la 5 unități economice, fiind oprite pentru control 20 de autovehicule. Cu prilejul activităților, 18 persoane au fost informate cu privire la noile reglementări, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 870 lei”, transmite IPJ.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe raza județului Botoșani, ocazie cu care au oprit pentru control 44 de autovehicule, fiind legitimate 62 persoane. În urma abaterilor constatate, au fost reținute două permise de conducere și s-au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea  prevederilor O.U.G. 195/2002, în valoare de aproximativ 18.000 lei.

Și în municipiul Dorohoi polițiștii au acționat cu sprijinul poliștilor locali, ocazie cu care au fost verificate patru unități economice, au fost oprite pentru control cinci autovehicule, fiind legitimate în total 26 de persoane.

„În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea  prevederilor O.U.G. 195/2002, în valoare de 1350 lei, fiind reținute 2 certificate de înmatriculare”, mai arată IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
150

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
571

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
287

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...