Amenzi COVID de peste 50.000 de lei aplicate în Botoșani într-o singură zi

Amenzi COVID de peste 50.000 de lei aplicate în Botoșani într-o singură zi

Duminică, 9 august a.c., toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din Botoșani au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID, informează Centrul Județean de Comunicare (CJC).

În total, peste 200 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, pompieri, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

„Cu această ocazie, au fost verificate 120 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Echipele mixte de control au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 52.000 de lei”, arată CJC Botoșani.

Astfel, au fost depistate opt persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contraVențional, conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi in valoare de 5.000 de lei.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV-2”, mai transmite sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
204

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
37

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
262

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...