Altarul de vară (Agheasmatarul) al Mănăstirii Zosin va fi sfințit în data de 16 august

Altarul de vară (Agheasmatarul) al Mănăstirii Zosin va fi sfințit în data de 16 august

Se împlinesc în curând doi ani de când s-a sfințit biserica nouă din cadrul "noului ansamblu" al Mănăstirii Zosin, iar în curând  Altarul de vară (Agheasmatarul) din curtea mănăstirii va îmbrăca și el veșmântul sfințirii în ziua de 16 august, zi în care sunt prăznuiți "Sfinții Martiri Brâncoveni" aceștia fiind ocrotitorii lui.

Firul istoriei recente a acestui sfânt locaș coboară până în anul 2012, când nevoile pastorale au determinat construirea unui altar deschis pentru buna desfășurare a slujbelor ce se săvârșesc în zilele de hram ale mănăstirii noastre, prilej cu care participă un sobor mai numeros de slujitori și un impresionant număr de credincioși pentru care biserica nouă este total neîncăpătoare.

Este unicul sfânt lăcaş din județul Botoșani cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni“, care adăpostește o părticică din sfintele moaște ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, care au fost dăruite de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu prilejul sfințirii bisericii noi în data de 8 noiembrie 2015 și care în această aleasă zi de prăznuire, vor fi expuse spre închinare într-o atmosferă cu totul solemnă, iar prin prezența acestora el devine unul dintre puținele locuri din Moldova ce deține un astfel de „tezaur”.

La acest binecuvântat moment, va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și alți ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ce vor fi înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi, cărora li se vor alătura autoritățile centrale și locale.

Cu aleasă bucurie creștinească invităm pe toți binecredincioșii care doresc să ia parte la un astfel de eveniment care se va desfășura după următorul program liturgic:
 
Ora 8:00 Oficierea Slujbei de Sfințire Altarului de vară;
Ora 9:00 Oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii;
 
"Nădăjduind că veți fi părtași la acest ospăț duhovnicesc împreună cu toți iubitorii de frumos și de adevăr, pentru a vă împărtăși din izvorul nesecat de daruri duhovnicești al credinței strămoșești bimilenare, ca să putem exclama într-un glas precum odinioară Apostolul Petru pe Muntele Tabor: „Bine este nouă să fim aici... în Biserica Slavei Tale Doamne”, asigurându-vă de toată prețuirea și dragostea noastră în Hristos Domnul slavei!", transmite Arhim. Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
142

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
237

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
365

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...