Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru familii din Botoşani

Înaintea Sfintei Sărbători a Paştelui, 33 de familii sau persoane singure din judeţul Botoşani au primit un ajutor financiar pentru a rezolva, măcar în parte, problemele grave de sănătate sau sociale cu care se confruntă.

Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru familii din Botoşani

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat pentru judeţul Botoşani 33 de ajutoare de urgenţă, în valoare de 90.800 de lei, date fiind situaţiile deosebite în care se aflau familii sau persoane singure, situaţii cauzate în principal de existenţa unor probleme grave de sănătate ale membrilor acestora sau pentru probleme sociale deosebite.

Anchetele sociale au fost elaborate în perioada iulie- decembrie 2016 de către reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Prestaţii Sociale Botoşani şi urmare a constatărilor au fost transmise la Guvern propunerile pentru plata acestor ajutoare.

Potrivit directorului AJPIS, Sebastian Tocariu, sumele aprobate variază între 1.500 şi 4.500 de lei, în funcţie de gravitatea bolilor şi numărul membrilor de familie.

"Beneficiarii sunt 14 persoane sau familii din Dorohoi, zece din Botoşani, câte una din Flămânzi, Ştefăneşti, Curteşti, Corni, Santa Mare, Unţeni şi Suliţa şi două persoane sau familii din Coşula. Aceste persoane au intrat în posesia banilor astăzi (vineri)", spune Sebastian Tocariu.

În acest an, AJPIS nu a mai plătit ajutoare de urgenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
122

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
72

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
206

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...