Absolvenții de liceu din Botoșani, așteptați la AJOFM. Despre ce beneficii este vorba

Absolvenții de liceu din Botoșani, așteptați la AJOFM. Despre ce beneficii este vorba

Cei care și-au finalizat studiile liceale în acest an, sunt așteptați, în termen de 60 de zile de la absolvire, să se înregistreze în evidenţa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă.


"Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare", arată o informare AJOFM Botoșani.


Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţa AJOFM Botoșani ca persoane în căutarea unui loc de muncă, sunt:
• actul de identitate, în original şi copie;
• actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;
• adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.


"Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minimum 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii", stipulează comunicatul Agenției pentru Ocuparea Forțelor de Muncă.

Totodată, AJOFM precizează că promovarea examenului de bacalaureat nu este o condiție obligatorie, necesară fiind, însă, promovarea tuturor metriilor din an.


"Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani. Potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educaţiei Naționale „cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019”.

Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60
de zile de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ", se arată în informare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Derby cu o singură echipă pe teren! FC Botoșani a învins Poli Iași cu 3-0!

astăzi, 22:41
57

FC Botoșani și Poli Iași s-au întâlnit luni seară în "Derby-ul Moldovei", jucat la Botoșani, deși ieșenii sunt, teoretic, "gazdă". Partida a fost arb...

ACUM: Scandal la Stadionul Municipal: Galeria ieșeană a luat la bătaie suporterii botoșăneni, Derby întrerupt, au intervenit forțele de ordine

astăzi, 21:32
1753

"Derby-ul Moldovei", organizat de Poli Iași, la Stadionul Municipal din Botoșani, nu a rămas fără incidente.În urmă cu câteva minute, galeria celor din Iași a trecut p...

Un nou val de angajări la Spitalul Județean de Urgență

astăzi, 21:12
481

Spitalul Județean a scos la concurs nu mai puțin de 17 posturi.Este vorba despre: un post de asistent medical la Centrul de Sănătate Mintală - adulți, cu concurs pe 11 noiembrie, un post de ...