A început weekend-ul: LA MULȚI ANI celor ce poartă numele Alexandru și Alexandra!

A început weekend-ul: LA MULȚI ANI celor ce poartă numele Alexandru și Alexandra!

Dacă a trecut de ora 13, atunci înseamnă că a început weekend-ul și, dacă nu ați insistat de dimineață pentru că erau la job, atunci puteți să vă sunați prietenii care poată numele de Alexandru și Alexandra și să le spuneți LA MULȚI ANI!

Sfântul Alexandru este prăznuit în fiecare an pe data de 30 august. Numit și „protectorul omenirii”, acesta este considerat unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și apărători ai credinței creștine. De asemenea este prilej de sărbătoare pentru cei care poartă numele de Alexandru și Alexandra.

Sf. Alexandru a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un apărător al dreptei credințe. La acest sinod l-a combătut pe Arie, unul din preoții săi slujitori, care începuse să predice o învațătură neconformă cu tradiția și credința Bisericii.

Sărbătoarea nu este foarte bogată în tradiții și obiceiuri. Se spune însă că nu este bine să îți vorbești de rău aproapele în această zi iar biserica ne îndeamnă să fim milostivi cu cei năpăstuiți.

 “Numele înseamnă „a apăra, a proteja” și vine din limba greacă. Persoanele cu acest nume au o personalitate puternică și de aceea tind să devină lideri. Sunt persoane energetice, sociabile, creative și înzestrate cu un magnetism impresionant, motiv pentru care sunt îndrăgite de cei din jur”, scrie și Capital.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
39

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
208

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
120

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...