3 lucruri care te împiedică că să fii fericită în cuplu!

3 lucruri care te împiedică că să fii fericită în cuplu!

E foarte greu să găsești dragostea adevărată și fără să-ți pui singură bețe în roate. Te întrebi de ce relații tale nu durează și nu înțelegi cum de nu ți se oferă șansa de a fi și tu, în sfârșit, fericită? Poate că ar trebui să te gândești serios la piedicile pe care ți le pui chiar tu în cale.   

 1. Îți ridici fostul iubit pe un piedestal   

 După o despărțire, avem tendința de a ne vedea fostul partener că fiind perfect. E ușor să uiți motivele care au dus la separare când îți amintești doar părțile bune din relația respectivă. Nostalgia după lucrurile pierdute nu te va ajută niciodată să înțelegi care a fost contribuția ta în destrămarea idilei. Așa că repeți aceleași greșeli și în relațiile viitoare.

 – Nu-ți compara iubitul actual cu fostul. Nu vei face decât să cauți (și să găsești) mereu defecte la el.

 – Nu rămâne blocată mental în relația care s-a încheiat. Asta te împiedică să te gândești la viitor.

 – Nu mai suspină după prima ta iubire. Te surprinzi adesea dorindu-ți că totul să fie „ca la început”?

E momentul să evoluezi, să-ți pui în ordine prioritățile (ce te făcea fericită atunci probabil acum nu te va mai mulțumi) și să te concentrezi pe relația actuală.

2. Crezi că relația poate funcționa doar dacă faci TU eforturi

E adevărat, o relație reușită presupune multă muncă și devotament. Dar nu cădea în extremă de a gândi că e doar de datoria ta să lucrezi la binele cuplului, să depui efort și să faci schimbări. Mai ales dacă relația precedentă ți-a cam dărâmat încrederea în ține, vei fi tentată să crezi că, dacă te străduiești mai mult, partenerul te va aprecia și te va iubi mai mult. Lasă lucrurile să evolueze de la șine și nu uită că eforturile trebuie împărțite.

3. Experiențele anterioare te-au făcut să urăști bărbații

Unele despărțiri ne umplu de furie și așa ajungem să ne convingem singure că, de fapt, toți bărbații sunt răi. Dacă pleci la drum arborând acest stindard, încercarea de a-ți găsi fericirea va fi zadarnică – nu vei putea clădi o relație stabilă, bazată pe încredere și respect reciproc, pentru că nu vei lasă, de fapt, pe nimeni să se apropie cu adevărat de ține. 

(după Sfatulpărinților.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
136

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
266

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
126

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...