Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând peste 2.300 de infecții respiratorii. 

14 pacienți au fost diagnosticați cu gripă, în timp ce alte 8 persoane au avut nevoie de tratament de specialitate, prezentându-se la spital.

Din restul botoșănenilor diagnosticați cu afecțiuni respiratorii, 1641 au avut viroze respiratorii, iar în cazul a 674 de persoane au fost depistate pneumonii. 

Doar puțin peste 200 de persoane dintre cele peste 2300 au avut nevoie de spitalizare. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecții gratuite de acordare a primului ajutor, de Ziua Europeană a Resuscitării

astăzi, 20:30
393

Cursurile de prim ajutor vor fi predate de către medicii și asistenții U.P.U. – SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, împreună cu parame...

Senatul a adoptat inițiativa privind înființarea Registrului cu autorii infracțiunilor sexuale

astăzi, 19:53
124

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede înființarea Registrului automatizat național cu privire la autorii contravențiilor și infracțiunilor sexuale, de hărțuire sau asupra mi...

De ce nu trebuie să amâni vizita la medic dacă ai o durere de spate sau de articulații

astăzi, 17:11
400

Deși la nivelul percepției sunt considerate afecțiuni ale bătrânilor, bolile reumatice afectează într-o măsură importantă populația activă, tineri și chiar copii. Categoria boli...