VIDEO Dansul din sala de operații a unui spital din România a ajuns viral pe internet!

Videoclipul a fost văzut de peste 73.000 de persoane în doar câteva zile, fiind distribuit de sute de persoane din toată țara.

VIDEO Dansul din sala de operații a unui spital din România a ajuns viral pe internet!

Un videoclip inedit postat la sfârșitul săptămânii trecute pe pagina de Facebook a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe a adunat în doar patru zile peste 75.000 de vizualizări. Producția, care răspândește importanța spălatului pe mâini în rândul personalului medical, a fost realizată printr-o colaborare între Cercul de Dans al Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, firma Emlékgyár și Asociația Love To Dance.

Mesajul publicat în trei limbi, română, maghiară și engleză „Este în mâinile tale! Salvează vieți, spală-te pe mână. Igiena mâinii tale contează” a cucerit interesul internauților în special datorită modalității cu totul inedite prin care acesta a fost transmis. Cei 12 dansatori din echipa de performanță One Beat a Cercului de Dans al Palatului Copiilor și coregrafa acestora, Molnár Enikő, s-au dezlănțuit într-o sală de operații pe ritmurile unor melodii moderne și pe coregrafia care atrage atenția asupra igienei mâinilor.

Managerul Spitalului, András -Nagy Robert, spune că este încântat de rezultat. „Solicitarea a venit chiar de la spital. Ei au vrut să realizeze un videoclip pentru a promova în rândul personalului importanța spălării mâinilor. Este important și faptul că spălatul mâinii are efect doar dacă respecți pașii stabiliți prin ghidurile și prin protocoalele WHO. Această idee este accentuată prin dans, iar acești pași sunt preluați în coreografia videoclipului. A fost un experiment inedit și mă bucur că am lucrat într-o echipa super cu cei de la Emlékgyár. Copiii au fost încântați și abia așteaptă alte proiecte asemănătoare, mai ales că cel de față a fost un succes cu multe vizualizări”, a spus managerul spitalului județean, scrie covasnamedia.ro.

Infecțiile nosocomiale reprezintă una dintre cele mai grave probleme din sistemul sanitar românesc, cu consecințe grave asupra actului medical. La Botoșani, măsuri importante s-au luat, după ani și ani de încercări mai mult dau mai puțin eșuate, în secția de Chirurgie generală a Spitalului de Urgență Mavromati. Astfel, fiecare salon al secției a fost dotat cu dispensere de dezinfectant de mâini. Iar rezultatele au fost mai mult decât încurajatoare. În perioada menționată nu s-a înregistrat nici un pacient care să fi contactat infecție în timpul spitalizării. Asta în condițiile în care în spital, în toate secțiile, au fost înregistrate până acum 16 cazuri de infecții asociate asistenței medicale, față de 33 de cazuri înregistrate în primul trimestru din anul 2017. Mai exact, la secția de chirurgie a fost implementat un program care constă în instalarea de dispensere la fiecare pat, asigurându-se soluții dezinfectante pentru fiecare salon în parte. Este vorba despre mai bine de 40 de astfel de aparate. Chiar dacă în această perioadă cantitatea de soluție hidroalcoolică a crescut de la 30-40 de litri la 120 de litri pe lună, efortul financiar al unității medicale se ilustrează în calitatea actului medical, dar și în creșterea conștientizării nu doar a pacienților, ci și a aparținătorilor, în ceea ce privește igiena mâinilor.


VEZI clipul realizat la Sfântu Gheorghe:
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
44

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
193

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
325

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...