Unitatea mobilă de terapie intensivă a primit avizul de funcţionare din partea DSP

Unitatea mobilă de terapie intensivă a primit avizul de funcţionare din partea DSP

Unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat, marţi, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, unitatea preia pacienţii cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare gravă şi care nu mai pot fi internaţi pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", ca urmare a supraîncărcării acesteia.

„Unitatea a primit aviz de funcţionare din partea DSP Botoşani pentru nouă paturi, care sunt ocupate în totalitate la această oră. Practic, aceasta suplimentează numărul de paturi dedicate bolnavilor COVID-19, în condiţiile în care erau doar 15 locuri la Spitalul Judeţean Mavromati. În momentul în care a pornit unitatea mobilă de terapie intensivă erau bolnavi în aşteptare pentru a beneficia de servicii de terapie intensivă", a afirmat Nechifor, citat de Agerpres.

Autospeciala de terapie intensivă a fost pusă la dispoziţia autorităţilor sanitare din Botoşani de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ea a fost montată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" şi este deservită de cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Construite pe structura unei semiremorci, unităţile mobile sunt echipate la standarde ultra-moderne şi au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde, în orice punct al judeţului sau al ţării. Astfel, acestea cresc capacitatea de terapie intensivă acolo unde este cea mai mare nevoie. România are, în acest moment, cinci unităţi mobile de terapie intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
71

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...