Un medic roman a fost ales in conducerea Federatiei Mondiale a Neurochirurgilor!

Alegerea medicului roman in aceasta functie vine intr-o saptamana in care doi neurochirurgi de la Spitalul Colentina, Ionut Gobej si Dorin Bica, au atras atentia asupra lipsurilor si defectelor din sistem si a dificultatilor administrative cu care se confrunta.

Un medic roman a fost ales in conducerea Federatiei Mondiale a Neurochirurgilor!

Profesorul neurochirurg clujean Ioan Stefan Florian a fost ales recent intr-una dintre functiile de conducere din cadrul Federatiei Mondiale a Societatilor de Neurochirurgie (WFSN).

Stiri de Cluj scrie ca profesorul roman, seful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, a participat la congresul WFSN care a avut loc la Istanbul, in perioada 20-25 august.

Cu acest eveniment, Ioan Stefan Florian a fost ales vicepresedinte at Large. In prezent, sunt doi vicepresedinti at Large in cadrul WFSN, unul pentru Europa de Est si unul pentru Orientul Mijlociu, potrivit site-ului institutiei.

Profesorul roman a explicat care sunt beneficiile acestei numiri.

"Mai in gluma, mai in serios, la o alta scara, cum ar fi ca Romania sa fie reprezentata in G8 sau G20? Sper ca prin aceasta reprezentare sa putem asigura o mai intensa si puternica dezvoltare a neurochirurgiei romane, sper ca factorii de decizie sa inteleaga necesitatea dotarii tehnologice uniforme pe plan national, neurochirurgia fiind o specialitate aflata in directa conexiune cu dezvoltarea tehnologica. Este nevoie insa si de o dezvoltare uniforma a resurselor umane in aceasta specialitate, incepand cu medicii, dar sa nu uitam de cadrele medii care asigura bunul mers al ingrijirii bolnavilor. Voi incerca sa imi fac auzita vocea nu doar pe plan international, ci din aceasta pozitie voi putea fi mai atent ascultat si pe plan national", a precizat Ioan Stefan Florian.

Totodata, acesta a mentionat ca, astfel, doreste sa ajute medicii romani valorosi sa devina mai vizibili pe plan international.

"In ceea ce ma priveste, voi incerca sa sprijin medicii cei mai valorosi sa devina mai vizibili pe plan international, voi face o intensa activitate de lobby international pentru promovarea neurochirurgilor romani, in paralel cu asigurarea unei prezente tot mai consistente a neurochirurgilor romani, rezidenti sau seniori, la toate activitatile internationale educationale si stiintifice la care voi participa. Avem neurochirurgi de mare valoare pe care ii voi sprijini sa se faca remarcati. Avem un potential extraordinar in rezidentii nostrii, avem un viitor de exceptie in studentii pe care astazi ii pregatim sa devina neurochirurgii viitorului", a spus profesorul clujean.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...