Un medic îi scrie actriței Oana Pellea: Gândește-te la aplauze! Le merită și medicii din țara asta!

"Cînd vă doare, fugiți repede la medicul român, sa vă salveze, atunci e bun", scrie medicul pe contul său de socializare, într-o postare prin care o acuză pe Oana Pellea că scrie "agresiv despre spitale și medici".

Un medic îi scrie actriței Oana Pellea: Gândește-te la aplauze! Le merită și medicii din țara asta!
Medicul oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, dr. Monica Pop, i-a transmis, miercuri seara, cunoscutei actrițe Oana Pellea un mesaj prin care o roagă să nu mai lanseze acuzații la adresa spitalelor și medicilor din România.
 
​Într-o postare pe Facebook, dr. Monica Pop spune că puținii medici care au mai rămas în România depun eforturi uriașe pentru a-și face datoria și că nu merită să fie denigrați. Managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie din București susține că, în ceea ce privește sistemul de sănătate din România, se exagerează mult, iar performanțele sunt ignorate.
 
„Cînd vă doare, fugiți repede la medicul român, sa vă salveze, atunci e bun”, scrie dr. Monica Pop pe contul său de socializare, într-o postare care este adresată actriței Oana Pellea, pe care o acuză că scrie „agresiv despre spitale și medici”.
 
Redăm postarea integrală a dr. Monica Pop:
 
„OANA PELLEA... TE ROG!
 
Esti un om deosebit! Te rog mult, nu mai scrie atît de agresiv despre spitale și medici, că nu e drept! Sint incă medici în țara, puțini, e adevărat, dar cei mai mulți sînt dedicați și depun eforturi mari și foarte mari pentru a-și putea face datoria și pentru a suplini absența celorlalți, care au plecat și pleacă în continuare. Iar unul din motive este și noroiul pe care multi îl pun pe capul lor, in mare majoritate nemeritat!
 
Stii bine că sînt și spitale curate, moderne, cu aparatură de onaltă clasă, performante, în care milioane de romăni s-au vindecat! Dar, ASTA NU CONVINE, trebuie să fie rău ca să satisfacă dorința de rău care acum domină în țara asta!

Sistemul de sănătate e o vacă bună de muls, se exagerează mult, se blamează cu o plăcere morbidă iar tot ce e bun (si e destul, de departe mult mai mult decît ce e rău) și performanța, nu interesează! Nu cred că este în tara asta o singură familie care sa nu aibă macar un membru vindecat în spitalele romănești, de medicii nostri!
 
Să știi, Oana, că așa cum voi AVETI NEVOIE DE APLAUZE, AU SI MEDICII SI PERSONALUL DIN SĂNATATE nevoie de UN CUVINT BUN, de REALITATE, nu doar de cuvinte de joasă factură! E NEDREPT să se scrie mereu numai de rău ! E in favoarea scăderii încrederii oamenilor în noi! Au murit copii si adulți pt că nu s-au dus la timp la spital, de teama celor descrise in media sau pe rețele. E o CRIMA!
 
Vorbe denigratoare, cu carul, dar, cînd vă doare, fugiți repede la medicul romăn, sa vă salveze, atunci e bun ! Si, e bun peste tot, s-a împînzit lumea cu medici romăni, căutati, apreciați și respectați peste tot în lume, numai în țara lor, nu! De cîte ori, cind s-a dovedit că medicul, blamat in urma unor afirmatii nefondate si făra dovezi, nu este vinovat, s-a reabilitat imaginea lui, grav deteriorată pe nedrept?!!! Niciodată! Nu e deloc onorabil! Ati sărit vreodată în apărarea medicilor? Nu. Doar in detrimentul lor! Eu vorbesc si ca medic si ca pacient, ( din nefericire) si să știi că e un mare păcat că se vehiculeazăi multe lucruŕi neadevărate și nedrepte! Si asta doare! Ori, poate asta se si vrea! Vor pleca tot mai mulți! Si asta se vrea???!!! Cu infecțiile nozo din spitale, nu e nici pe sfert adevărat, nu stim cine are interes să spună lucruri atît de departe de adevăr și, de ce! Nu există interes să se spună de bine, nu-i așa? Se vrea ca totul să fie rău, urît , murdar! DE CE? Nu participa și tu la asta, te rog! Incearcă să veźi lucrurile așa cum sînt în realitate, nu cum le descriu oameni cu diferite interese politice murdare, care vor să distruga, oameni care au făcut mult rău pentru că asta e structura lor de suflet , bolnav de răutate! Ce conducător e acela care interzice transplantul, în loc să-l sprijine cu bani și personal specializat? Cine îi dă dreptul unui om să condamne la moarte, atîta timp cît există, aici, o șansă? Cît de mică! Insa, care s-a dovedit ulterior, a fi reală! Pacientii operați traiesc, sint acasă, n-au nici o infectie, după spitalizare, deci...? Daca unul din cei condamnati, era fratele sau tatăl vostru si avea o șansă, ratată din dispoziții bolnave, ce ati fi spus( facut) celui cu atitudine nazistă?! Daca aveti un bolnav grav, nu- l duceti la spital? Iar daca pleaca vindecat, scrieti? Nu, că nu a murit, nu a făcut infectii, s-a vindecat! Nu e bine, deloc nu e bine, nu-i asa?!

De ce nu putem fi mai buni? De ce medicul, in societatea romănească, acelasi ca in trecutul nu prea îndepărtat, iubit si respectat și de care are nevoie orice om, mare sau mic, e acum atit de blamat?! Cîti pacienți pleacă VINDECATI, din spitale, stii? 90 %. Dar, asta nu contează! Voi scrieti, răutăcios, doar de ceilalti, uitind că, în meseria asta sînt si situații fără soluție! Mor pacienți in toate spitalele din lume, Oana! Nu blamează nimeni, însă, medicii! Numai la noi! De cele mai multe ori, degeaba! N-o să-i scuze nimeni pe cei făra caracter si dăruire. Mai sint! Dar, sint putini, față de ceilalti! Mult mai puținî! Se scrie, insă, numai de ei! Stiti voi, oare, la ce vîrste mor medicii?!Mult mai devreme decit cei din alte bresle! Ce pericole de contaminare au, stiti?! Dar de stresurile lor? Stiti ce simte un medic dintr-un spital cind pierde un pacient? Oricit de grav și ne-salvabil ar fi! S se ă dea cu parul a devenit activitate cotidiană națională! Tu ești un om superior și talentat dar, din păcate, nu prea bine informat in acest domeniu! Nu răspîndi lucruri in măsură să determine pareri gresite, care pot avea consecințe nefaste pentru sanatatea romănilor, ( frica de spitale, etc). Nemergind la timp la un spital, de teamă, isi pot pierde sănatatea sau chiar viața! Repet, se știe, au murit copii si adulti din acest motiv! Chiar o fetita de 2 ani! Parintii n-au internat-o, sub semnatură, de frica infectiilor despre care s-a tot vorbit! Fetița a murit cîteva ore mai tîrziu. Îi cunosc pe medicii acelui spital și performanțele lor. Am certitudinea că fetița era sănătoasă, in vacanță, acum, dacă rămînea la spital!
 
Te rog, documenteaza-te prin propriile puteri, nu dupa afirmații ale unora care vor rău, vor decădere și fum! Gindeste-te LA APLAUZE! LE MERITĂ SI MEDICII DIN TARA ASTA, SĂ STII! CEI MAI”, a scris dr. Monica Pop pe Facebook.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
50

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
73

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
154

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...