Un medic cardiolog care făcea gărzi la Spitalul Județean Sibiu a murit după ce a făcut stop cardiorespirator. "Dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!"

Un medic cardiolog care făcea gărzi la Spitalul Județean Sibiu a murit după ce a făcut stop cardiorespirator. "Dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!"

​Un medic cardiolog în vârstă de 54 de ani, din Sibiu, a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în timp ce se afla într-o excursie. El făcea gărzi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar luni ar fi trebuit să intre într-o gardă de 24 de ore. Decesul medicului a generat un val de reații din partea doctorilor, care cer recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă. ”Câţi vreţi sa să se mai alinieze convoiului mortuar?”, a transmis una dintre colegele medicului, reamintind că un alt medic a murit în urmă cu opt zile. 

Medicul a murit sâmbătă, când se afla într-o excursie cu bicicleta în Păltiniş. El a făcut stop cardiorespirator, iar la faţa au fost trimise echipaje de la ambulanță şi a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, dar doctorul nu a putut fi salvat.

"Astăzi am asistat prin stațiile de emisie-recepție la cum a mai murit un medic/ cardiolog, cu 4 ani mai tânăr!!Siderată !! Fiind de gardă printre urgențele mele și extrasistolele mele am urmărit pas cu pas cum un coleg care mâine trebuia să intre în gardă s a prăpădit; am ascultat cum au început manevrele de resuscitare, cum ambulanța s-a dus după el, cum au rămas înțepeniți la 2 km, cum a fost trimis de urgență elicopterul de la Mureș care aștepta să-l ducă la Centrul de excelență. Tot! Am ascultat cum un medic a murit brusc și nimic sau nimeni nu a mai putut face ceva pentru el; Azi am luat si hotărârea de a nu mai lucra o oră de gardă! Ceva mai sinistru decat să asculți cum îti moare un coleg nu cred că există; ba da : să fii medic să încerci sa ti salvezi un coleg care moare! Asta te lasă cu traume psihice pe viață!", a scris pe Facebook medicul Cristina Adi Oprița.

Decesul medicului a generat un val de reații din partea doctorilor, care cer recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

"Câți vreți să se mai alinieze convoiului mortuar?"

"Încă o veste tristă acoperă corpul medical, la nici o săptămână de când un medic a decedat. Astăzi, dr. Cătălin Bălan, cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morți în gărzi sau după. Condoleanțe familiei! Stimați guvernanți, uitați-vă în jur și încercați să vedeți efectele tergiversării, nepăsării, indolenței de care dați dovadă când e vorba de medici. Câți vreți să se mai alinieze convoiului mortuar? Inițiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieți, atât ale medicilor, dar și ale pacienților. Nu lăsați timpul sa treacă dacă vreți să mai aveți un corp medical de elită”, a scris pe Facebook un coleg al medicului din Sibiu. mai mult...

Medicul primar Livia Davidescu din Craiova, care a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici morți în timpul gărzilor, trage din nou un semnal de alarmă către guvernanți, semnalând că este al doilea medic care făcea gărzi și care a murit în ultimele 8 zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46
12

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
118

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
88

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...