Un consilier județean vrea să știe ce radiații emit echipamentele STS de la Spitalul Județean

Un consilier județean vrea să știe ce radiații emit echipamentele STS de la Spitalul Județean

Un consilier județean a solicitat conducerii Consiliului Județean, în ședința ordinară de joi, ca în momentul în care se pun la dispoziție anumite spații unor instituiții care folosesc echipamente de telefcomunicații solicitările să fie însoțite și de buletine de analiză cu nivelul de radiații emis de aceste echipamente.

Consilierii județeni au aprobat darea în folosință gratuită către Serviciul de Telecomunicații Speciale a două camere din incinta Spitalului Județean Mavromati, unde sunt amlasate echipamente de telecomunicații. 

"Mai există și alte spații la Spitalul Județean care se dau cu titlu gratuit? Propunerea este să fim consecvenți în a respecta legea în sensul că acolo se lucrează cu echipamente radio, cu radiații și nu ni se prezintă un buletin de la instituțiile autorizate privind efectele câmpului de radiații asupra bolnavilor. Știm că la etajele superioare sunt secții extrem de sensibile, cum ar fi secția de Anestezie și Terapie Intensivă. La încheierea contractului să aducă buletinul cu concluziile Institutului de Sănătate Publică așa cum e prevăzut în legislația în vigoare", a spus consilierul județean Radu Anton.

Reprezentanții Consiliului Județean au spus că nu există un astfel de buletin de analize, pe solicitare existând doar semnătura unui general. 

"Vrem să primim un buletin de analize, dacă nu să transmiteți celor de la STS că trebuie să le luăm spațiul că nu au documentele necesare. Domnul Anton a ridicat problema foarte bine", a spus și Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

Managerul Spitalului Mavromati a menționat că spațiul pus la dispoziție gratuit STS-ului este singurul dat în acest mod. 

 

 

Spune-ne opinia ta