Un botoșănean, cel mai bogat manager de spital din Iași!

Managerul unitatii medicale sustine ca este chibzuit cu banii si i se mai spune Hagi Tudose • Averea acestuia nu s-a modificat foarte mult de la un an la altul • Toata bogatia se afla in judetul Botosani.

Un botoșănean, cel mai bogat manager de spital din Iași!

De aproape doi ani si jumatate conduce o unitate medicala din Iasi, dupa ce o perioada scurta a ocupat un post de consilier in cadrul Ministerului Sanatatii. Medicul oftalmolog Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de psihiatrie Socola din Iasi, poate fi considerat cel mai bogat manager de spital din Iasi si printre cei mai avuti medici, scrie Buna Ziua Iasi.

Toata averea doctorului se afla in judetul Botosani, locul de bastina al acestuia. O perioada, managerul Institutului de psihiatrie din Iasi a facut naveta la Botosani.

Conform declaratiei de avere, dr. Oprisanu detine, separat sau impreuna cu sotia, medic la spitalul din Botosani, 6 terenuri: 3.700,47 mp, intravilan, in comuna Mihaileni, cumparat in 2004; 10 hectare de teren forestier la Cervicesti, achizitionat in 2005; 1100 mp, intravilan, in municipiul Botosani, cumparat in 2005; 240 mp, intravilan, tot in municipiul Botosani, cumparat in 2008; 4080 metri patrati, in localitatea Balseni si tot aici inca 2340 mp, ultimele doua terenuri fiind achizitionate in 2007.

Medicul oftalmolog detine in municipiul Botosani doua vile de 250 mp si cealalta de 208 mp, prima achizitionata in 2005, iar a doua in 2006. De asemenea, acesta are si doua apartamente de 91,17 mp si 44,03 mp. In localitatea Baluseni, familia Oprisanu are un spatiu comercial de productie cu o suprafata de 195 mp, achizitionat in anul 2007.

Nici la capitolul autoturisme, managerul de la psihiatrie nu sta rau. Acesta are patru autoturisme: Daewoo, Toyota Yaris, Peugeot, Volvo si un utilaj Trencher, marca Case. Pe langa aceste bunuri, managerul Gabriel Oprisanu a investit o suma mare de bani in bijuterii (20.000 euro), obiecte de arta (15.000 euro) si metale pretioase (25.000 euro).

"Sunt chibzuit cu banii"

Managerul Institutului de psihiatrie Socola din Iasi detine sume importante de bani in conturi bancare si are de recuperat miliarde lei de la persoane fizice si juridice, acordate ca imprumut. Medicul oftalmolog i-a imprumutat 150.000 lei lui Ana Maria Barbacariu, 50.000 lei lui Ica Lucica Varareanu, sef Serviciu managementul calitatii serviciilor medicale de la institut.

De asemenea, managerul a imprumutat 220.841 lei la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL si 406.415 lei la SC C.O. CO SRL, ambele societati fiind din Botosani. In anul 2016, dr. Gabriel Oprisanu a obtinut suma de 130.368 lei din salariul de manager.

Acesta este asociat la patru firme private: SC Rapsodia TV SRL, SC Orient Skyline Connect SRL, Skyline Telecom HK Limited, OCCO Telenet HK Limited si unic asociat la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL. Fata de declaratia fiscala din anul 2015, publicata in 2016, averea managerului de la Institutul de psihiatrie Socola nu s-a modificat considerabil.

"Sunt chibzuit cu banii, pentru ca sunt castigati prin munca. Nu am mai multi bani de cand sunt in Iasi. Dimpotriva, cheltuiesc mai mult, pentru ca Iasul este mai scump decat Botosani. La Bucuresti am stat aproape un an de zile ca si consilier la minister si nu pot sa spun ca am facut cheltuieli mari. Mi se spune Hagi (Tudose-n.r.). Am mai avut de achitat o datorie", a declarat pentru Buna Ziua Iasi dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de psihiatrie Socola din Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...