Un ac mic pune în primejdie o viață: Înțepătura de viespe i-ar fi putut fi fatală!

Un ac mic pune în primejdie o viață: Înțepătura de viespe i-ar fi putut fi fatală!

A intrat în șoc anafilactic după ce a fost înțepată de două viespi, în curtea casei. Femeia în vârstă de 54 de ani, din Oneaga, a ieșit în grădină pentru a culege câteva fructe, dar a fost deranjată de viespile care dădeau târcoale. Supărată, a încercat să alunge insectele, moment în care a fost atacată.

Imediat după ce a fost înțepată - pe obraz și la nivelul coapsei -, femeia a început să se simtă rău. Panicată, a sunat la 112, la domiciliul acesteia ajungând un echipaj medical, victima beneficiind de primul ajutor, evitându-se astfel un stop respirator, după care femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Botoșani. 

Din păcate, sunt tot mai dese cazurile în care persoane care suferă înțepături de viespi sau albine nu știu cum să reacționeze. Îainte de orice, trebuie sa stiti ca, in cazul in care albina este vinovata in urma sa va ramane agatat de piele acul impreuna cu saculetul de venin. Incercati sa-l scoateti din piele cat de repede puteti. Viespea, in schimb, nu ramane fara ac, astfel ca ar putea intepa de mai multe ori.

Spalati repede locul ranit cu apa si sapun. Repetati procesul de 2-3 pe zi pana cand rana s-a vindecat. Timp de cateva minute aplicati o punga de gheata asupra locului sensibil. In cazul in care observati ca pe piele a aparut o pata mare rosie ori daca umflatura si durerea persista, mergeti rapid la doctor deoarece acestea sunt primele semne ale unei posibile infectii.

Mergeti imediat la spital daca victima prezinta urmatoarele simtome: respiratie suieratoare sau difuculati de respiratie; paloare acccentuata; buzele, limba sau fata umflate; ameteala; stari de voma.

Ca intotdeauna este mai usor sa previi, decat sa tratezi. Tocmai de aceea este bine de stiut ca viespile sunt mai iritate spre sfarsitul verii atunci cand nu mai exista larve si prin urmare sunt flamande. Este indicat sa ocoliti zonele in care salasluiesc astfel de insecte mai ales in cazul in care aveti in mana alimente care ar putea constitui tinte pentru ele, precum inghetate sau alte dulciuri. Daca observati ca victima sufera o reactie severa alergica dupa intepatura de albina sau intepatura de viespe sunati la serviciul de ambulanta si urmati instructiunile medicilor pana la sosirea acesteia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
74

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
48

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
116

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...