Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati au extirpat o tumoare gigant, pacienta fiind o femeie în vârstă de 71 de ani din judeţul Botoşani.

Botoşăneanca a fost internată pe Secţia chirurgie generală, având o tumoare abdominală care cântărea nu mai puţin de 10 kilograme.

Boala de care suferea acesta a debutat în urmă cu trei ani, dar în ultimele luni, pe fondul unui incident nefericit în familie, tumoarea a crescut din ce în ce mai mult în dimensiune fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Operaţia a decurs bine, dar riscurile nu au trecut, iar pacienta va mai rămâne o periodă sub supravegherea medicilor, pe Secţia de terapie intensivă.

„Este acum riscul presiunii de pe aparatul circulator, care poate genera tulburări cardiace şi respiratorii. Cu o presiune în creştere, înceată şi constantă corpul se poate acomoda, dar acum toată zona care a fost comprimată de acea tumoră, tubul digestiv, vena cavă, aorta, a fost eliberată de presiune şi reacţionează atipic”, a spus medicul primar chirug Iulian Preda.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2336

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
907

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
524

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...