Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati au extirpat o tumoare gigant, pacienta fiind o femeie în vârstă de 71 de ani din judeţul Botoşani.

Botoşăneanca a fost internată pe Secţia chirurgie generală, având o tumoare abdominală care cântărea nu mai puţin de 10 kilograme.

Boala de care suferea acesta a debutat în urmă cu trei ani, dar în ultimele luni, pe fondul unui incident nefericit în familie, tumoarea a crescut din ce în ce mai mult în dimensiune fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Operaţia a decurs bine, dar riscurile nu au trecut, iar pacienta va mai rămâne o periodă sub supravegherea medicilor, pe Secţia de terapie intensivă.

„Este acum riscul presiunii de pe aparatul circulator, care poate genera tulburări cardiace şi respiratorii. Cu o presiune în creştere, înceată şi constantă corpul se poate acomoda, dar acum toată zona care a fost comprimată de acea tumoră, tubul digestiv, vena cavă, aorta, a fost eliberată de presiune şi reacţionează atipic”, a spus medicul primar chirug Iulian Preda.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ghinion pentru proprietarul unei case din Botoşani. A fost afectat de două incendii în două zile

Joi, 18 Ianuarie 2018
381

Iniţial pompierii au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de pe strada Peco din municipiul Botoşani. Flăcările au cuprins o pa...

Copil blocat într-un apartament din municipiul Botoşani. Au fost solicitaţi pompierii-FOTO

Joi, 18 Ianuarie 2018
946

S-a întâmplat la un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Tiberiu Crudu, din municipiul Botoșani. Tatăl copilului a ieşit din locuinţă şi a coborât p&...

Casă incendiată în apropierea Centrului Vechi! O persoană a ajuns la spital!

Joi, 18 Ianuarie 2018
455

Un apel la 112 anunța un incendiu la o casă de pe strada Independenței. În scurt timp, la locul solicitării au ajuns două autospeciale cu apă și spumă de la ISU, pompierii intervenind pe...