Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati au extirpat o tumoare gigant, pacienta fiind o femeie în vârstă de 71 de ani din judeţul Botoşani.

Botoşăneanca a fost internată pe Secţia chirurgie generală, având o tumoare abdominală care cântărea nu mai puţin de 10 kilograme.

Boala de care suferea acesta a debutat în urmă cu trei ani, dar în ultimele luni, pe fondul unui incident nefericit în familie, tumoarea a crescut din ce în ce mai mult în dimensiune fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Operaţia a decurs bine, dar riscurile nu au trecut, iar pacienta va mai rămâne o periodă sub supravegherea medicilor, pe Secţia de terapie intensivă.

„Este acum riscul presiunii de pe aparatul circulator, care poate genera tulburări cardiace şi respiratorii. Cu o presiune în creştere, înceată şi constantă corpul se poate acomoda, dar acum toată zona care a fost comprimată de acea tumoră, tubul digestiv, vena cavă, aorta, a fost eliberată de presiune şi reacţionează atipic”, a spus medicul primar chirug Iulian Preda.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spune Aaaaa! gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!

astăzi, 21:45
56

Greu de crezut, dar în România există un capitol al sistemului sanitar care nu a beneficiat niciodată de fonduri guvernamentale, asta deși există state europene pentru care acest secto...

Chinul lui Andrei, băiatul cu sindrom Down care a înotat la Paris. "Pentru antrenamente mergem la Suceava, la bazin", spune tatăl copilului!

astăzi, 20:55
375

Cazul lui Andrei, copilul cu sindrom Down, a ajuns în atenția țării întregi, atunci când părinții săi au reclamat că fiul lor este discriminat într-o unitate școla...

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

astăzi, 20:30
90

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând pe...