Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati au extirpat o tumoare gigant, pacienta fiind o femeie în vârstă de 71 de ani din judeţul Botoşani.

Botoşăneanca a fost internată pe Secţia chirurgie generală, având o tumoare abdominală care cântărea nu mai puţin de 10 kilograme.

Boala de care suferea acesta a debutat în urmă cu trei ani, dar în ultimele luni, pe fondul unui incident nefericit în familie, tumoarea a crescut din ce în ce mai mult în dimensiune fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Operaţia a decurs bine, dar riscurile nu au trecut, iar pacienta va mai rămâne o periodă sub supravegherea medicilor, pe Secţia de terapie intensivă.

„Este acum riscul presiunii de pe aparatul circulator, care poate genera tulburări cardiace şi respiratorii. Cu o presiune în creştere, înceată şi constantă corpul se poate acomoda, dar acum toată zona care a fost comprimată de acea tumoră, tubul digestiv, vena cavă, aorta, a fost eliberată de presiune şi reacţionează atipic”, a spus medicul primar chirug Iulian Preda.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
200

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
257

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
470

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...