Trei cadre medicale au pierdut lupta cu Covid -19 în ultimele 24 de ore

Trei cadre medicale au pierdut lupta cu Covid -19 în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, trei cadre medicale din România au pierdut lupta cu Covid -19.

Este vorba despre Cecilia Dina, 48 ani, asistentă medicală din cadrul Spitalului județean de Urgență Slatina, Mihaela Ionescu, 47 ani,  asistentă medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Balș și Ana Maria Ciurdar, 48 ani, asistentă medicală în cadrul Serviciului de Ambulanță Arad.

Federația „Solidaritatea Sanitară” este profund îndurerată de pierderea lor și consider că sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități, responsabile de asigurarea protecției salariaților din sistemul sanitar. De asemenea, Federația „Solidaritatea Sanitară” militează pentru o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă personalul medical și pentru un sprijin corespunzător urmașilor celor care sunt răpuși de această boală.

„În doar 24 ore, din nefericire, trei colege au pierdut lupta cu Covid-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală. Odihnească-se în pace și recunoștință veșnică lor!

Cecilia DINA, asistentă medicală, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, 48 de ani, data deces 27.10.2020;

Mihaela IONESCU, asistentă medicală, Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș, 47 de ani, data deces 26.10.2020;

Ana Maria CIURDAR, asistentă medicală, Substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, 48 de ani, data deces 26.10.2020.

Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie.

Solicitările justificate și meritate a salariaților din sănătate sunt confirmate și de datele oferite de platforma de monitorizare https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/ : numărul crescut de infectări cu SARS-CoV-2 – 6652 de salariați din sănătate; 42 de decese înregistrate în rândul salariaților; studiile și analizele privind evaluarea impactului pandemiei Covid-19 asupra salariaților din sănătate, etc.”, este mesajul transmis de către reprezentanții  Federației „Solidaritatea Sanitară”.

 

 

Spune-ne opinia ta