Tot mai multe decese înregistrate la Botoşani! Pe ce secţii ale Spitalului Mavromati au murit cei mai mulţi pacienţi!

Tot mai multe decese înregistrate la Botoşani! Pe ce secţii ale Spitalului Mavromati au murit cei mai mulţi pacienţi!

Bolile cardiovasculare, dar şi accidentele vasculare cerebrale şi tumorile omoară tot mai mulţi botoşăneni. Potrivit medicilor, mulţi ajung la spital în faze terminale ale bolii, ignorând anumite simptome care dacă ar fi tratate la timp le-a da şansa la viaţă.

Potrivit medicului Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati, în cursul anului 2017 au decedat pe secţiile spitalului un număr de 924 de pacienţi. Cele mai multe decese, 161 la număr, s-au înregistrat pe Secţia Oncologie, 155 pacienţi au decedat pe Secţia Medicală II şi 145 în cadrul Secţiei Neurologie.

“În cadrul secţiei Oncologie marea majoritate a pacienţilor sunt cu tumori în stadiu terminal, în cadrul Secţiei Medicală se internează foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni grave medicale ca insuficienţă cardiacă, diabet zaharat care duc spre deces, iar la Neurologie cu accidente vasculare cerebrale”, a precizat medicul Ştefan Bercea.

Sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool sunt cauze principale ale îmbolnăvirilor, iar vizitele periodice la medic pentru mulţi nu există.

Numărul total de pacienţi externaţi, anul trecut, din Spitalul Mavromati a fost de 49.000. Rata de ocupare a patului a fost de 62%, iar durata medie de spitalizare a fost de 6,86 zile.

Cei mai mulţi pacienţi externaţi au fost de pe Secţia Medicală I, Medicală II şi Chirurgie Generală. 

 

Spune-ne opinia ta