Tot mai multe cazuri de rujeolă în România

Tot mai multe cazuri de rujeolă în România

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 19 iulie, a ajuns la 17.846 din care, în 64 de cazuri, s-a ajuns la de deces.

După cum a anunțat Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, un număr de 94 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 10 judeţe şi în Bucureşti numai în ultima săptămână.

În ultima săptămână, au fost raportate încă 94 de cazuri nou confirmate în 10 judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe înregistrându-se în Suceava (51), Neamţ (16), Sălaj (7), Bucureşti (6) şi Caraş Severin (5).

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită, enantem (semnul Koplik) pe mucoasele bucale și o erupție cutanată maculopapulară generalizată.

Recomandările specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică sunt de vaccinare a copiilor eligibili la vaccinare, mai ales că această procedură este gratuită!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
20

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
23

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
188

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...