Terapie anticancer decontată de stat. Pacienții români cu cancere agresive vor avea mai multe șanse de a învinge boala

Terapia poate dubla șansele de supraviețuire în cazul persoanelor cu cancer pulmonar metastatic, fiind utilizată drept primă linie de tratament. De asemenea, rezultate majore s-au obținut și în cazul pacienților cu melanom, pembrolizumab conducând la o îmbunătățire semnificativă a ratei de supraviețuire.

Terapie anticancer decontată de stat. Pacienții români cu cancere agresive vor avea mai multe șanse de a învinge boala

Noi șanse pentru pacienții din România care se luptă cu cele mai agresive forme de cancer. Vor avea acces la imunoterapie, procedura care a fost premiată anul acesta cu premiul Nobel, scrie evz.ro.

Tratamentul cu pembrolizumab (Keytruda), care face parte din programul imunoterapiei este acum disponibil și în România, în regim compensat, pentru pacienții cu cancer pulmonar metastatic și pentru cei cu melanom avansat, metastatic sau nerezecabil.

Terapia poate dubla șansele de supraviețuire în cazul persoanelor cu cancer pulmonar metastatic, fiind utilizată drept primă linie de tratament. De asemenea, rezultate majore s-au obținut și în cazul pacienților cu melanom, pembrolizumab conducând la o îmbunătățire semnificativă a ratei de supraviețuire.

Compania farmaceutică MSD este cea care lansează în țara noastră pembrolizumab, o inovație remarcabilă în tratamentul cancerului pulmonar metastatic și al melanomului. Mai mult decât atât, tratamentul este disponibil în sistem compensat.

Pembrolizumab este aprobat în mai mult de 90 de țări. În Europa, indicațiile terapeutice ale medicamentului aprobate în prezent sunt:

-melanom, cancer pulmonar non-microcelular (monoterapie și în combinație);
-limfom Hodgkin clasic (LHc) recidivat sau refractar;
-carcinom urotelial local avansat sau metastatic;
-carcinom cu celule scuamoase al capului şi gâtului, recurent sau metastatic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean prins la furat în supermarket!

astăzi, 11:06
84

În cursul zilei de sâmbătă, un angajat al unui supermarket din municipiul Botoşani a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că a surprins o persoană care a încercat s...

FOTO - Botoșănenii au ajuns la disperare din cauza drumurilor: "E un adevărat calvar!"

astăzi, 10:18
605

S-au săturat! Trăiesc în secolul XXI, într-un stat european, dar se simt la capătul lumii. Au protestat de nenumărate ori, dar sunt nevoiți în continuare să circule pe drumuril...

Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Botoșani, prezent la aniversarea a 15 ani de la înființarea Parohiei "Buna Vestire" din Latina, Italia

astăzi, 09:08
106

Duminică, 9 decembrie 2018, Parohia "Buna Vestire" din Latina, Italia, a îmbrăcat haine de sărbătoare, la împlinirea a 15 ani de la înființarea acesteia. Pen...